Oroszország megsemmisíthetett egy katonai kiképzőbázist

2022. június 29. 12:13
A tájékoztató azt is állítja, hogy számos olyan esetet regisztráltak, amikor az ukrán katonák éhség miatt hagyták el állásaikat, és dezertáltak.

Oroszország egy frissen kiadott tájékoztatójában azt állítja, hogy megsemmisített egy katonai kiképzőbázist Mikolajiv közelében – számolt be a hírről az Index. A közlemény úgy fogalmaz, hogy

az ukrán 108. zászlóalj gyakorlatilag megsemmisült az elmúlt napokban.

A jelentés szerint az orosz erők egy nap alatt négy parancsnoki állást, egy MiG–29-es vadászgépet, két Szu–25-ös vadászgépet, egy Mi–8-as helikoptert és kilenc ukrán drónt semmisítettek meg.

A tájékoztató emellett azt is állítja, hogy számos olyan esetet regisztráltak, amikor az ukrán katonák éhség miatt hagyták el állásaikat, és dezertáltak. Az állításokat még egyetlen független forrás sem erősítette meg.

Nyitókép: Twitter (illusztráció)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak jelezni szeretném. A google térképen a kremencsuki Amstor bevásárló központ (amely kiégése miatt még az ENSZ Bt.-t is összhíják)ikonjára kattintva az jelenik, meg, hogy "végleg bezárt". A hozzátartozó vélemények rovatban pedig az öt hónapos magyarázat, miszerint a tulajdonos 70 százalékban egy oroszbarát oligarcha volt, akitől elvették a céget. A cég honlapja pedig 2021 októberében frissült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés