Beperelték a Ryanairt

2022. június 28. 10:44
Ha az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület megnyeri a pert, reményeik szerint a Ryanair köteles lesz mindenkinek visszafizetni az utólagosan áthárított extraprofitadót.

Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület pert indított a Ryanair ellen. Céljuk az, hogy a törvényszék is mondja ki, hogy tisztességtelen a Ryanair Általános Személy- és poggyászfuvarozási Feltételeinek azon része, amelyik megengedi az adók és a díjak fogyasztókra történő utólagos áthárítását. 

Ha megnyerik a pert, a Ryanair köteles lesz visszafizetni az áthárított extraprofitadót

Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület civil szakértői kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy az úgynevezett „fapados” légitársaságok ne spórolhassanak a fogyasztóvédelmi jogszabályok betartásán. Ezért az egyesület a mai napon pert indított a Ryanair ellen, és kérte a törvényszéktől annak kimondását, hogy tisztességtelen a Ryanair Általános Személy- és poggyászfuvarozási Feltételek azon része, amelyik megengedi az adók és a díjak fogyasztókra történő utólagos áthárítását – derült ki az egyesület közleményéből.

Ha a pert megnyerik, akkor reményeik szerint a törvényszék semmissé fogja nyilvánítani ezt a feltételt, és a Ryanair köteles lesz mindenkinek visszafizetni az utólagosan áthárított extraprofitadót.

A fogyasztóvédők szerint innentől nem a Ryanair vezérigazgatója dönti el, átháríthatja- e a cég költségeit, hanem az illetékes bíróság.

2023-ban születhet ítélet

Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület által indított közérdekű per nem helyettesíti a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatait és nem része a minisztérium által elrendelt országos témavizsgálatnak.

Nyitóképen: Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a légitársaság Belgiumból induló nyári járatairól Brüsszelben 2021. július 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért nem cáfolod a mit ír, csak személyeskedsz, hiszen ahhoz nem kellenek érvek.
Vicces, hogy pont te írsz hiányzó agysejtekről...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés