Terézvárosi házomlás: Nyomozócsoport vizsgálja a balesetet

2022. június 28. 12:39
A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz. 

Külön nyomozócsoportot hozott létre a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztálya a terézvárosi tetőomláshoz kapcsolódóan – nyilatkozta a Telexnek Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. Az ügyben a rendőrség továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz

Csécsi Soma a portálnak elmondta,

eddig 31 tanút hallgattak meg az ügyben, közülük 23-an az építkezésen dolgozók, nyolcan pedig szemtanúk és lakók vegyesen.

A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz. A BRFK szóvivője elmondta azt is, hogy a balesetnek továbbra is négy sérültje van: egyikük állapota életveszélyes, további három ember pedig könnyű sérülést szenvedett. „Az épületet kiürítették, a helyszínen a rendőrség élő erős őrzést biztosít” – tette hozzá.

***

Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet” – megszólalt a tetőomlásban súlyosan megsérült táncosnő barátja

Mint arról korábban írtunk, a Fókusznak nyilatkozott a Jókai utcai tetőomlás egyik sérültje, akinek barátnője súlyos sérülést szenvedett – számolt be az RTL Klub portálja. Babácsi Benjamin, – aki a Budapesti Operettszínház táncművésze – azt nyilatkozta: a tetőomlás helyszínének közelében van egy kordonnal lekerített építkezés, amikor arra sétáltak, először azt hitték, onnan hallatszik a robaj.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – mondta a táncművész.

Májusban ugyanez a ház már kigyulladt

Miután leülepedett a por, a barátnője nevét kiabálta, de nem válaszolt, majd a törmelékek alatt, eszméletlenül találta meg Nikolettet. Tóth Nikolett állapotáról barátja azt mondta:

fej-, nyaki csigolya- és gerincvelő-sérülése van, és ha hatórás műtétje nem jár sikerrel, lebénulhat mindkét lába.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – jelentette ki Babácsi Benjamin.

Május végén ugyanennek a háznak a teteje kigyulladt az ott zajló építési munkák közben. A közös képviselő szerint december óta tetőtér-beépítés zajlik, ennek során követhettek el hibát.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés