Nem feltétlenül ördögtől való ötlet az emelés

2022. június 28. 11:01

Hiszünk abban, hogy egy zöld világváros egyik legfontosabb feltétele a jó minőségű közlekedés.

2022. június 28. 11:01
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Szerintetek mennyit foglalkozott a sok tízmilliárd adóforintból működő híresen pártatlan és tisztességes közmédia (haha) a budapesti, ahogy ők fogalmaznak »jegyáremeléssel«? És mennyit a fideszes önkormányzatok tényleges, konkrét jegyáremelésével?

A megfejtés sajnos annyira egyértelmű, hogy le se kell írnom. Pedig ahogy a képen is látszódik, nem feltétlenül ördögtől való ötlet az emelés, de minden hirado.hu cikk ellenére a vonaljegyek és a bérletek ára marad Budapesten a 2014 januárja óta érvényes szinten. Csupán a főleg turisták által vásárolt termékek, például a 24 vagy 72 órás jegyek és a pótdijak emelkednek.

Nem emeljük a vonaljegyek és a bérletek árát, mert nincs olyan áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit. Ugyanis a legnagyobb gond a brutális infláció és elszálló energiaárak mellett az, hogy az állam folyamatosan egyre kevesebb részt vállal (ma már csak 6 százalék) a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából.

Ez a szám a többi európai országhoz képest is jóval szerényebb, viszont egy valamiben élen jár a többiekhez képest: a város saját forrásainak az elvonásában. Mindezek ellenére sem emelünk, mert hiszünk abban, hogy egy zöld és és szolidáris világváros egyik legfontosabb feltétele a jó minőségű és mindenki számára elérhető közösségi közlekedés.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. június 29. 17:22
Mi a ferde faxban hisztek még te marha?Ezt a kamu dumát.
Ekrü
2022. június 28. 21:25
"Csupán a főleg turisták által vásárolt termékek, például a 24 vagy 72 órás jegyek és a pótdijak emelkednek."- Ez így nem igaz. Nagyon sokan vannak akik iskolás gyermekükkel mennek különböző programokra és miután a gyerkőcök rendelkeznek bérlettel, ha többször is kellett használni a tömegközlekedést egyszerűbb volt 24 órás napijegyet venni, a kocsit pedig letenni egy P+R parkolóban a metró közelében. De 2500 Ft-ért vegyen napijegyet akinek 3 anyja van, kényelmesebb és olcsóbb lesz kocsival bemenni, ráadásul hétvégén még a parkolásért sem kell fizetni.
szintetikus
2022. június 28. 19:09
Ez 1 félnótás :D
Kristály
2022. június 28. 17:16
Ott kellene hogy logjál a szivarvány zászlód mellett . Érdem szerint nagyon megérdemelnéd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik