Egy ukrán hadifogoly szerint a parancsnokai magára hagyták

2022. június 27. 17:49
„Magamra hagytak, egyedül maradtam, amíg ők elmenekültek” – fogalmazott Mihail Nestoruk a Ria Novosztyi szerint.

Egy hadifogságba esett ukrán katona azt mondta: a parancsnokai magára hagyták, és megparancsolták neki, hogy rejtőzzön el a pincében – számolt be a Ria Novosztyi.

A településre érkező orosz katonák a tankokkal összezúzták a pincét, ahol az ukrán katona bujkált, majd

a romok alól kiemelték, és orvosi ellátásban részesítették. 

„Magamra hagytak, egyedül maradtam, amíg ők elmenekültek. Eltört a karom, és egy szilánk megsebesítette a nyakamat. A parancsnok azt mondta, fussak le a pincébe, és ott rejtőzzek el” – mondta Mihail Nestoruk a Ria Novosztyi beszámolója szerint. 

Nyitófotó: Twitter

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kinek?

Ténylegesen mi fog történni?

Akkor ez már fejlődés. A szovjet időkben a tisztek gondoskodtak mindenkiről:
(Budapesten) "A németek egy utcai barikád mögött foglaltak állást, amely feltépett utcakövekből és felborított villamoskocsikból állt. Egy sor szovjet gyalogos katona, mintha katonai parádén lenne, lépésben közelített. Természetes, hogy a németek lekaszálták őket a gépfegyvereikkel. Összesen húsz ilyen támadó hullámát számoltam meg. A szovjet gyalogosok egyik sora a másik után zuhant holtan egymásra. Az utolsó hullámok aztán már az elesettek hulláin felhágva, a barikád mögé jutottak, és állati kegyetlenséggel lemészárolták a németeket.
Amitől azonban megfagyott bennem a vér, az nem a mód, ahogy a nácikat kivégezték, hanem az a teljes közöny, amivel az orosz tisztek az embereiket a halálba küldték, és az a teljes közöny, amivel a katonák engedelmeskedtek az ilyen parancsnak."
(Nyárádi Miklós volt kisgazda párti pénzügyminiszter visszaemlékezése, idézi Vadim J. Birstein: SMERSH, Stalin's Secret Weapon (Szmers, Sztálin titkos fegyvere), 2011, 281.old.)

Biztos, hogy szennylapok azok, ahol a magyarországi kormányzatot védelmükbe veszik?

One could find defenses of the Hungarian regime in places like the New York Post, the Federalist, the Heritage Foundation, and National Review. (Sumantra Maitra, The Federalist, August 9, 2021)

A tabloid egy formátum jelző, nem egy tartalom jelző.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés