Szergej Sojgu szemlét tartott az invázióban bevetett orosz erőknél

2022. június 26. 17:01
Az orosz védelmi miniszter először járt személyesen a megszállt területeken.

Az orosz katonai tárca beszámolója szerint Sojgu különös figyelmet fordított a hadművelet teljes körű támogatásának megszervezésére és az orosz katonák számára az ideiglenes állomáshelyeken szükséges életkörülmények megteremtésére. A miniszter kamerák előtt az Orosz Föderáció Hőse Aranycsillaga és Bátorságrend kitűntetéseket is átadott.

A szemle helyszínét a közlemény nem nevezte meg. „Nem tudni, hogy járt-e Ukrajna területén, de a felvételek megerősítették, hogy most Gennagyij Zsidko vezérezredes vezényeli a csapatokat Ukrajnában” írja a Guardian.

Az ukrán „Conflict Intelligence Team” elnevezésű, nyílt forrásokból dolgozó tényfeltáró csoport közölte a héten, hogy Alekszander Dvornyikov tábornokot áprilisban nevezték ki az ukrajnai hadműveletek főparancsnokává, de a jelek szerint már le is váltották, és a helyére Gennagyij Zsidko, az orosz haderő katonai-politikai igazgatóságának jelenlegi vezetője léphet.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, hogy indok, más kérdés, hogy megvan-e az erőnk hozzá. Felteszem a szokásos kérdést, miben különbözik a Donbász Koszovótól? Ukrajna területi integritása miért esik más megítélés alá, mint a miénk vagy Szerbia területi integritása?

???

Otthon vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés