Az ukrán védelmi minisztérium az újságírókat hibáztatja egy sikertelen akció miatt

2022. június 26. 10:21

„Egyszerűen nem hagyták, hogy a katonák befejezzék, amit elterveztek” – fogalmazott a helyettes védelmi miniszter.

2022. június 26. 10:21
null

Az ukrán védelmi minisztérium bírálta azokat az újságírókat, akik nyilvánosságra hozták az ukrán fegyveres erők Szeverodonyeckből való visszavonulásáról szóló információkat – írta meg az ukrán média értesüléseire hivatkozva az Index. A portál szerint Jurij Butuszov ukrán újságíró június 25-én reggel számolt be a fegyveres erők egységeinek visszavonulásáról, a vezérkar pedig csak egy esti jelentésben erősítette meg az információt, hozzátéve, hogy a déli külvárosokat is elhagyták.

Anna Maljar helyettes védelmi miniszter elmondta, hogy a katonai műveletek előrehaladásának nyilvános megjelenítése és a közösségi médiában való közlése a vezérkar hivatalos nyilatkozatai előtt „részben megzavarta a katonai műveleteket”.

– fogalmazott Maljar.

Nyitókép: Twitter-fotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. június 26. 18:50
nem lennék az újságíró helyében
nempolitizálok
2022. június 26. 13:52
Ha nem lennének újságírók már rég Moszkva alatt lehetnénk. Már Mariopolnál megroppant az oroszok gerince, de aztán jött Frei és mindent elmondott az RTL klubon.
Wendriner
2022. június 26. 13:20
Kivégezték már?
Akitlosz
2022. június 26. 12:31
Így is furcsa, ha ez a művelet sikerült. Hogyan vonultak vissza híd nélkül? Hogyan nem vették észre és nem lőtték szét őket a oroszok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik