Boris Johnson meghívta az ukrán elnököt Londonba

2022. június 26. 20:40
„Úgy gondolom, hogy Volodimir Zelenszkij teljesen elképesztő munkát végzett országa és a világ véleményének irányításában egy szörnyű időben” – mondta a brit kormányfő.

Borisz Johnson bejelentette, hogy „megtiszteltetés” lenne, ha Volodimir Zelenszkijt államfőként látná vendégül, ha az ukrán elnök úgy érzi, képes elhagyni a háború sújtotta országát – olvasható a Guardian összefoglalójában.

A kormányfő szerint Ukrajnának most az a legfontosabb, hogy a nyugati vezetők a németországi G7-csúcson egységesek maradjanak Zelenszkij elnök mellett.

„Úgy gondolom, hogy Volodimir Zelenszkij teljesen elképesztő munkát végzett országa és a világ véleményének irányításában egy szörnyű időben” – mondta Johnson az ITV Newsnak a bajorországi csúcstalálkozón.

Zelenszkij hétfőn videón fordul a G7 vezetőihez, további légvédelmi támogatást kérve a nyugati szövetségesektől. Miután több tucat orosz rakéta célzott ukrán városokat, köztük Kijevet, az éjszakai beszédében az elnök ezt mondta:

Ez megerősíti, hogy az Oroszország elleni szankciócsomagok nem elégségesek, Ukrajnának több fegyveres segítségre van szüksége,

és hogy a légvédelmi rendszereket – a partnereink modern rendszereit – nem a kiképző területeken vagy a tároló létesítményekben kell elhelyezni, hanem Ukrajnában, ahol jelenleg szükség van rájuk. Jobban, mint bárhol a világon.”

 

Fotó: STR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS-SERVICE / AFP

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval Londonból fog nem hazamenni.

Sok pénzt tett a Royal Dutch Shell plc Ukrajnába és a többszörösét venné vissza.
Erről szól ez a háború.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés