Egy kamu Vitalij Klicskóval chatelt Berlin polgármestere

2022. június 25. 16:56

Csak percek után esett le neki, hogy valami nem stimmel a beszélgetőpartnerével.

2022. június 25. 16:56
null

Berlin polgármestere 15 percen keresztül tárgyalt videóchateb egy férfival, aki Vitalij Klicskónak, Kijev polgármesterének adta ki magát. Utólag kiderült, a német városvezető a deepfake „áldozata” lett – számolt be a Telex a Deutsche Welle értesüléseire hivatkozva.

Franziska Giffey-nek azután kezdett el gyanús lenni a beszélgetőpartnere, hogy segítséget kért egy kijevi melegfelvonulás megrendezésében.

A beszélgetést ezután megszakították, a németországi ukrán nagykövet pedig megerősítette, nem Klicskóval beszélt a berlini polgármester – írta a portál.

Az utolsó percekig eseménytelen volt a beszélgetés

A berlini polgármester szóvivője szerint egészen az utolsó percekig teljesen eseménytelenül telt a beszélgetés. „Az állítólagos Klicsko megkérdezte, hogy mi a helyzet az ukrán menekültekkel. Teljesen normális beszélgetés volt, ahogy azt vártuk” – mondta Giffey munkatársa a videóhívásról, amelyet már napokkal korábban leszerveztek.

A szóvivő az eset kapcsán azt is megjegyezte, hogy úgy tűnik

a háborúban sajnos minden eszközt bevetnek, hogy Ukrajnát és szövetségeseit lejárassák.

A Bild német napilap azóta felvette a kapcsolatot az igazi Klicskóval, aki reméli, hamarosan tényleg tud majd tárgyalni berlini kollégájával – írta a Telex.

A deepfake egy olyan digitális technika, amellyel (mozgó)képeken szereplő személy arcképét vagy hangját élethűen másvalakiére lehet cserélni.

Nyitókép: Twitter

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. június 27. 10:56
Hát persze! És milyen nyelven beszélgetett Karácsony az ál Klicskóval? Ál ukránul vagy passzív angolul? Hatalmas PR kamu az egész!
5m007h 0p3ra70r
2022. június 26. 23:16
Good Job! Direktbe (a titkárságot kikerülve?) fogadni egy random privát hívást. Ezek előtte hol dolgoztak? Uborkát szedtek a fóliaban?
Kivűlálló
2022. június 26. 17:08
"Franziska Giffey-nek azután kezdett el gyanús lenni a beszélgetőpartnere..." .....amikor súgtak neki, hogy mégnagyobb hülyét csináltak belőle, mint amilyen már most is! :D :D
nyugalom
2022. június 26. 09:38
Valamilyen büntetes, következmeny? Hol elünk? Ha uezt vmelyik miniszter követi el, mar nem lenne a helyen! Ebresztő, mit művel ez a csürhe! Ne hivatkozzanak masokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik