A lövöldözés miatt lemondták a szervezők az oslói melegfelvonulást

2022. június 25. 13:00
Közben tovább nőtt az áldozatok száma.

Új információk láttak napvilágot a szombat hajnalban történt oslói lövöldözéssel kapcsolatban. Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, immáron lehetséges terrorcselekményként vizsgálja a norvég rendőrség a halálos áldozatokkal is járó lövöldözést, amely az oslói The London Pub melegklubban történt szombatra virradóra.

Legfrissebb adatok szerint a támadásnak két halottja és 21 sebesültje van, tíz embernek az állapota súlyos.

Az oslói rendőrség letartóztatta a lövöldözés 42 éves norvég állampolgárságú, iráni származású gyanúsítottját, akit a rendőrség kisebb bűncselekmények elkövetése miatt ismert már korábbról, kábítószeres ügye miatt néhány hónapot börtönben is ült. A rendőrség szerint nem volt bűntársa. Az elkövető lakásában házkutatást tartottak.

A rendőrség délután sajtótájékoztatót tart.

Az éjszaka történtek miatt a szervezők lemondták a szombatra Oslóban tervezett melegfelvonulást.

Szemtanúk elmondták, hogy az elkövető egy táskával lépett be a klubba, ahol elővette a fegyverét és lőni kezdett. Egy másik szemtanú azt mondta, hogy a klubban pánik tört ki. A rendőrség szerint a helyszínen két fegyvert, köztük egy automata pisztolyt találtak.

Az ügy kapcsán Harald norvég király azt mondta, hogy őt és a királyi családot megdöbbentette a támadás. „Össze kell fognunk és meg kell védenünk értékeinket: a szabadságot, a sokszínűséget és az egymás iránti tiszteletet” – mondta a 85 éves uralkodó.

Jonas Gahr Störe norvég miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. A kormányfő egyben szolidaritását fejezte ki az LMBTQ közösséggel, „veletek vagyunk” – mondta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/NTB/Javad Parsa

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes ez a ratyi felvonulás lemondás. Tehát az a követendő példa, hogy lövöldözni kell homokosok kocsmájában, akkor elcsöndesednek?
Érdekes!
:-(

Oslóban is működik a zsidó törvény?
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Az iszlám soha nem fogja elfogadni az lmbtq-t.
Pont ezért szoktuk mondani, hogy a magyar lmbtqdhivfdgjj itthon biztonságban van. De ez kevés nekik.

A sokszínűség nem mindenben érték. Viszont érték, h. az emberek vállalják a folytatódással járó felelősséget és terheket. Ha egy országot az eredeti népessége bármilyen okból nem tud már belakni, nagyon komoly problémák kezdődnek.

Persze.

De akkor is Magyarország lesz az ANTISZEMITA meg a HOMOFÓB... miközben itt szinte tökéletes békében és nyugalomban élhetnek ezek az emberek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés