A gyermekvédelmi törvény miatt nem adja le egy csatorna a Pride idei kampányfilmjét

2022. június 25. 22:14

A szervezők jogászai vizsgálják, hogy milyen válaszlépéseket tehetnek az ügyben.

2022. június 25. 22:14
null

A Pride 2022-es kampányfilmjében két férfi megfogja egymás kezét, emiatt egy kereskedelmi tévécsatona már nem hajlandó leadni a videót – írta a Nők Lapja Café a 444.hu értesüléseire hivatkozva.

Mint írták, a Pride szervezői minden évben forgatnak egy kisfilmet az egy hónapig tartó fesztiválhoz, amelyet a tévécsatornákon társadalmi célú hirdetésként adnak le. Idén viszont egy olyan kereskedelmi csatorna dobta vissza a videót, amely korábban minden gond nélkül levetítette a kampányvideókat – hívta fel a figyelmet a Nők Lapja.

Hozzátették, hogy az idei kisfilmben

két férfi bolyong az erdőben, majd egymásra találnak, és egy magaslaton megfogják egymás kezét – derült ki a cikkből.

Az elutasításnál a csatorna a médiatörvény arra a szakaszára hivatkozott, amely tavaly került a jogszabályba a gyermekvédelmi törvénycsomaggal.

A Pride szóvivője a történtek kapcsán hangsúlyozta, hogy nem a tévécsatornát marasztalják el, és nem őket tartják felelősnek a kialakult helyzetben, hanem a „gyermekvédelminek csúfolt, tavaly életbe lépett propagandatörvényt”. Jogászaik vizsgálják, hogy milyen jogi válaszlépéseket tehetnek az ügyben – számolt be a portál.

A Pride idei kampányfilmjét alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szilágyi Miklós
2022. június 27. 12:42
Végre! Mikor lesz már a HBO/Netflix LMBT propaganda ellen is ÉRDEMI intézkedés?
Nabakker
2022. június 27. 09:12
Helyes!
villogókékfog
2022. június 27. 08:22
"A szervezők jogászai vizsgálják, hogy milyen válaszlépéseket tehetnek az ügyben." Pl. menyetek a pcsba és a gyerekeinket hagyjátok békén.
Sincero
2022. június 27. 05:11
Büszkeség az, ha egy fiú meghódít egy lányt - vagy egy lány meghódíttatja magát egy fiú által. Mindaz, ami ezzel ellentétes, szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik