Vallott az állítólagos kém – elmondta, mi volt az oroszok eredeti terve Ukrajnával

2022. június 24. 22:56
Állítása szerint egy ukrán parlamenti képviselő is segítette Oroszországot Ukrajna elfoglalásában.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat leleplezte az Orosz Föderáció Vezérkari Főigazgatóságának (GRU) titkosszolgálati hálózatát, amelynek az Orosz Föderációt kellett volna segítenie Ukrajna elfoglalásában – írja a Blikk az Interfax értesüléseire hivatkozva.

A cikkben olyan állítások is olvashatók ukrán titkosszolgálati (SZBU) forrásokra hivatkozva, hogy

egy ukrán parlamenti képviselő is „segítette Oroszországot Ukrajna elfoglalásában”. 

Az ukrán titkosszolgálat továbbá úgy véli, a hálózat operatív fejlesztése már régóta zajlott, de az SZBU végül a háború elején semlegesítette azt egy volt képviselői asszisztens, Ihor Kolesznyikov letartóztatásával. Az ukrán fél állítása szerint a letartóztatott asszisztens fedőneve „Veterán” volt, és ő volt az összekötő az orosz különleges szolgálat és Andrij Derkacs parlamenti képviselő között. A jelentés szerint különösen az egyik, a parlamenti képviselő által létrehozott magánbiztonsági céget támogatta az orosz vezérkar – írta a Blikk.

Kolesznyikov részletesen ismertette a hálózat tevékenységét

A portál kitért arra is, hogy Kolesznyikov vádalkut kötött, és őrizetbe vétele után tanúvallomást tett. Részletesen ismertette a hálózat tevékenységét és a teljes körű háború előkészítésében betöltött szerepét. Májusban a bíróság bűnösnek mondta ki hazaárulás vádjában.

„A terv az volt, hogy amikor a csapatok bevonulnak, és a városok megadják magukat, ezeknek a magán biztonsági cégeknek kellett volna biztosítaniuk a katonai felszerelések áthaladását”

– mondta Kolesznyikov.

Az egykori képviselői asszisztens vallomása szerint a GRU továbbá a főváros elfoglalására két dandárt tervezett bevetni a különleges erőkből és a különleges műveleti erőkből, amelyeknek Belarusz területéről kellett volna bevonulniuk. Majd Kijevben elfoglalni a kormányzati negyedet, felállítani egy pártot a Verhovna Radában (ukrán parlament), amely megszavazza az új kormány felállítását – olvasható az Interfaxon.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát lehet, hogy ez volt az eredeti tervük, de most már mindegy. Azóta változtattak a terven. Másrészt ha a terv beválik, Ukrajnát nem kell szétrombolniuk.

Zelenszkijék agyát megmérgezte a hollywoodi tudatipar.
Azért mégsem kellene mindenkit hülyének nézniük - csak azért, mert ők azok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés