A Lufthansa több mint 2000 további járatot töröl a nyáron

2022. június 24. 9:39
Személyzethiány miatt.

A nyári szezon közepén további több mint 2000 járatát kénytelen törölni a Lufthansa. A legnagyobb német légitársaság a személyzethiány miatt kényszerült erre a lépésre, amely főleg a müncheni és a frankfurti csomópontokat érinti.

A társaság két hete már bejelentett hasonló lépést: akkor júliusi, mintegy 900, pénteki és hétvégi belföldi és európai járatot töröltek. A Lufthansa most a 80 000 járatából további 2200 járatot leállít. A törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik,

az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra.

A légitársaság jelezte tovább, hogy változások lehetnek a meglévő járatok menetrendjében, A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet. A Lufthansa azt ígéri, hogy törlés esetén haladéktalanul értesítik az utasokat.    

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés