A terület kormányzója szerint nem biztonságosak többé a donyecki városok az ukrán lakosok számára

2022. június 24. 12:44
Pavlo Kirilenko arról is beszélt, hogy Kramatorszk lakossága a háború előtti létszám harmadára csökkent.

A keleti Donyecki terület regionális kormányzója csütörtökön azt mondta, hogy egyetlen város sincs biztonságban a lakosok számára, mivel fokozódnak a harcok az orosz és az ukrán csapatok között.

„Nincs olyan hely, nincs olyan város a donyecki régióban, ami biztonságos lenne” – mondta Pavlo Kijrilenko a Guardian tudósítása szerint. „A lakosok számára rendkívül veszélyes a régió bármelyik helyén tartózkodni” – tette hozzá.

A regionális kormányzó úgy véli,  a prioritás az, hogy megakadályozzák az orosz erők előrenyomulását a mintegy 80 kilométerre nyugatabbra fekvő Szlovjanszk és Kramatoszk felé. Elmondta, hogy az utóbbi városban mintegy 45 ezer ember maradt, ami a háború előtti lakosság kb. harmada.

Kirilenko arról is beszélt, hogy a civil lakosság evakuálása folyamatban van, szerdán 251 embert vittek ki a területről. Elmondta, hogy a donyecki régióban az áramkimaradások, valamint a víz- és gázellátás időszakos szünetelései ellenére folytatódtak az élelmiszer-szállítások.

Nyitókép: orosz rakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a Donyeck megye északi részén, ukrán ellenőrzés alatt álló Kramatorszk városban 2022. május 6-án.MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés