Karácsony: Emelkedik a budapesti tömegközlekedési napijegyek ára, a vonaljegyért azonban nem kell majd többet fizetni

2022. június 24. 12:59

A főpolgármester posztja szerint a pótdíjak összege is emelkedik, de a BKK-bérlet ára változatlan marad.

2022. június 24. 12:59
null

Bizonyos, főleg a turisták által vásárolt termékek – például a 24 vagy 72 órás jegyek – ára és a pótdíjak összege emelkedik, de a vonaljegyek és a bérletek esetében marad a 2014 januárja óta érvényes árképzés – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester ugyanakkor leszögezte: Budapesten változatlan marad a BKK vonaljegyek és bérletek ára!

„Nem emelünk árat, mert nincs az áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit. A probléma elsődleges oka ugyanis az, hogy a magyar állam a többi európai országhoz képest jóval szerényebb részt vállal a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásából, a város saját forrásait viszont elvonja” – indokolta.

A politikus hozzátette, a csapatával együtt hisz abban, hogy egy zöld és szolidáris világváros egyik legfontosabb feltétele a jó minőségű és mindenki számára elérhető közösségi közlekedés.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó cikkek

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. június 24. 18:23
"a város saját forrásait viszont elvonja" Még jó, hogy nem bízza egy totál idiótára. Aki nem csak elherdálná, de még ártana is vele a fővárosnak.
sorivo4
2022. június 24. 18:14
Egy önkormányzat, ami le akar szoktatni az autózásról és a tömegközlekedésre akar átszoktatni, az csökkenti a tömegközlekedés díját, nem pedig növeli. Főleg, hogy az autósok alkalmilag veszik igénybe a tömegközlekedési szolgáltatást. Ami most drágább lesz számukra. Hogy Karácsony Gergely alkalmatlan a feladatára, azt eddig is tudtuk. De hogy még a saját maga elé tűzött célokat is bojkottálja, az a totális alkalmatlanságáról árulkodik. Bármire. Mert egyszerűen ez az ember nem tud gondolkodni. Nem tudja felmérni, hogy a döntéseinek mi lesz a hatása. Egy totál idióta, aki össze-vissza csapkod. Korlátozza az autósforgalmat és közben emeli a tömegközlekedés árát. Ennek a hatása pedig egy totális bukás lesz. Ami már rég kijár neki. Mert egy totál idióta irányítja a fővárost.
sorivo4
2022. június 24. 18:13
Érdemes inkább autózni.
u.cserkész
2022. június 24. 17:15
Lökött budapestiek, kint a buzi zászló, annak örüljetek. Az áremelés csak egy kis kedveskedés Geritől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik