Denník N: Új típusú diktatúra jött létre Magyarországon

2022. június 23. 10:59
A szlovák lap szerint ez az új diktatúra a szavazók folyamatos ijesztgetésén és nagy – a nemzetről, a nemről, a történelemről és a máról szóló – hazugságokon alapul.

A Denník N szlovák nyelvű lap online felületén megjelent egy véleménycikk arról, ahogy a szerző a pandémia után elutazott Budapestre a Richard Wagner Fesztiválra. A fesztivál részletezése helyett viszont a szerző leírta, hogy gyermekkorában szeretett Magyarországra járni, mivel úgy tűnt neki, mintha Nyugaton lenne.

Most viszont úgy érzi, mintha visszatérne a vasfüggöny mögé.

Szerinte egy új típusú diktatúra jött létre Magyarországon, amely a szavazók folyamatos ijesztgetésén és nagy hazugságokon – a nemzetről, a nemről, a történelemről és a máról – alapul.

Michal Hvorecky szerint „a klánszerű kleptokrácia az interneten hamis hírek létrehozásával és terjesztésével, valamint a közszolgálati médiát felváltó masszív állami propagandával tartja magát a hatalomban”. Hozzátette, hogy szerinte egymillió csalódott ember vándorolt ki az elmúlt évtizedben az országból, amely családbarátnak reklámozza magát. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig egyszerű: mi értjük Orbánt, ezek pedig nem.

Igen, a szlovák demokráciához, közéleti tisztasághoz, korrupció mentességhez, a pártok morális szintjéhez, a politikai elit nemzetük iránti mély elkötelezettségéhez, annak az idegen érdekeknek történő fölérendeléséhez képest Magyarország tényleg a Balkánhoz tartozik. Nem is értem, hogy miért szeretek itt, ebben a diktatúrában élni.........

A woke körülményeit még nem értük el. Fene bánja.

Richard "Imígyen szóla Zarathustra" Wagner fesztiválra csak nácik járnak. :)

Fenti posztom felét töröltem: A Zarathustra Richard Strauss. A másik fele természetesen irónia.

Nem baj, ha nektek jó ez a kényszerképzet, akkor éljetek ebben, minket nem zavar. 2026-ig lehet szűkölni, siránkozni, várni a felszabadítókat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés