Litvánia felkészült az orosz megtorlásra

2022. június 22. 18:05
„Felkészülten várjuk az Oroszország irányából érkező, vélhetően barátságtalan lépést” – fogalmazott a litván elnök.

Gitanas Nausėda litván elnök kijelentette, hogy országa készen áll az orosz megtorlás valamilyen formájára, miután az ország megtiltotta bizonyos, az Európai Unió szankciói alá tartozó áruk áthaladását a területén – adta hírül a CNN.

Felkészülten várjuk az Oroszország irányából érkező, vélhetően barátságtalan lépést”

– nyilatkozta Nausėda.

Az elnök hozzátette: nem hiszi, hogy Oroszország megtámadná Litvániát, hiszen az NATO-tag. Szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy megtorló intézkedésekről tárgyalnak Litvánia lépése miatt. Peszkov azonban nem beszélt az intézkedések természetéről.

Nyitókép: AFP

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Putyin támogatói és Brezsnyev utódai.
Amúgy anno Brezsnyev is nagyon szerette a kitüntetéseket.
Csak kettő nem volt meg neki, mert a hős anya és a hős város címet már nem ítélték meg neki.

Hát gratulálok. Egy évtizede nyöszögnek, hogy bántani fogják őket az oroszok, aztán belekötnek az oroszokba. Meg akarják mondani nekik, hogy mit szállíthatnak a hozzájuk tartozó területre. Nyuszika mutogatja a bicepszét a medvének. Háta mögött az oroszlánnal. Jó játék, a mi bőrünkre. Anyjuk picsáját ezeknek a hőzöngőknek. Az ostoba lengyelek és litvánok nem tudják megemészteni, hogy 250 évvel ezelőtt elvesztették a Kelet-Európai birodalmukat. Azt hiszik a hülyéi, hogy az amerikaiak most visszaszerzik nekik.

Csak az a baj koma, hogy a litván-orosz megállapodásban nincs szó 'szankciókról' és arról, hogy a litvánok felülvizsgálhatják az orosz vagonok tartalmát. Vagyis megszegték a szerződést. És nem is azonnal a háború kitöréskor és a 'szankciók' meghozatalakor, hanem hónapokkal később. Gondoltak egyet, hogy ők mostantól új szabályokat állítanak.

Ahhoz hasonlít ez, mint az ún. minszki megállapodás. Az ukránok évekig bojkottálták az ukrajnai oroszoknak ígért autonómia-ajánlatot, sőt, mint tudjuk, még azokat a jogokat is elvonták tőlük (és a magyaroktól) amelyekkel addig rendelkeztek. Aztán csodálkoztak, hogy az oroszoknak elegük lett.

Reménykedjünk, hogy az oroszok megelégednek a tengeri útvonallal és valamilyen szimbolikus visszavágással, különben jól nézünk ki.

nezd, litvanelnok, a helyzet az, hogy nem okos dolog a szomszed szolgalmi jogat gatolni, ha egyszer olyan telekresze van amit csak rajtad keresztul kozelithet meg.
plane nem okos dolog, ha az adott szomszed nalad ugy ezerszer erosebb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés