A világjárvány és a gazdasági recesszió ellenére is kaszált a Soroshoz köthető NGO

2022. június 22. 19:00
126-ról 169 millió forintra növelte bevételeit tavaly az Amnesty International a 2020-as eredményéhez képest.

A világjárvány és a gazdasági recesszió ellenére sikerült a 2020-as eredményéhez képest harmadával növelnie tavalyi bevételeit az Amnesty International magyarországi tagszervezetének. Az egyesület a legbefolyásosabb NGO-k egyike, amely büszkén számolt be arról, hogy tanulmányait felhasználták a magyar kormányt elítélő uniós és ENSZ-jelentésekhez – számolt be az Adatradar.

A cikk szerint harmadával,

126-ról 169 millió forintra növelte bevételeit tavaly

az Amnesty International a 2020-as eredményéhez képest, de a nemzetközi hátterű szervezet nem csak ezért tarja kiemelkedően sikeresnek az elmúlt évet. Beszámolójukban megállapítják például, hogy „új kutatási eredményekkel járultak hozzá a bíróságok függetlenségének védelméhez”.

Hivatkozási pont a jogállamisági jelentéshez 

Ez a gyakorlatban nagyjából azt jelenti: a partnereikkel, hét másik NGO-val közösen olyan állásfoglalást készítettek a hazai közállapotokról, amely hivatkozási pontként szolgált az Európai Bizottság számára a 2021-es jogállamisági jelentéshez, amiben Brüsszel „minden vizsgált területen (igazságszolgáltatás függetlensége, korrupció, média helyzete, fékek és ellensúlyok rendszere)” elítélte Hazánkat.

Azt is büszkén jelentik az Adatradar szerint, hogy a Helsinki Bizottsággal közös megkeresésükre vonta kérdőre Diego García-Sayán, az ENSZ különleges jelentéstevője a magyar kormányt és az Országgyűlést,

amiért Varga Zs. Andrást választották kúriai elnöknek.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az ENSZ úgynevezett „átfogó emberi jogi felülvizsgálati eljárásában” szintén a Helsinki Bizottsággal és az Eötvös Károly Intézettel közösen az Amnesty International törhetett lándzsát Magyarország felett.

Nyitókép: AFP

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés