Joga volt az EU-nak úgy dönteni, hogy mély válságba taszítják a Föld szegényebb népeit?

2022. június 21. 14:16

Volner János
Facebook
Eláruljuk: ugyanúgy nem érdekelte őket a véleményük, mint ahogy a magyarok véleménye sem.

„Az Európai Unió szankciós politikájának olyan drámai következményei vannak, amelyekről a fősodratú sajtóban gyakorlatilag soha nem tárgyalnak.

1. Az orosz energiahordozók szankcionálása miatt az EU gazdag, nyugat-európai országai felvásárolják az ázsiai országok elől az eleve szűkös kínálatú LNG-t (folyékony földgázt). Emiatt több ázsiai ország energetikai rendszere össze fog omlani, emberek milliói pedig áram nélkül maradnak csak azért, mert az Európai Unió vezetői úgy döntöttek, ahogy.

2. Szintén az oroszokat sújtó szankciók miatt válik brutális mértékűvé az élelmezési válság a világ számos régiójában. Ott már nem csak arról van szó, hogy minden drágul és ez kellemetlen, hanem arról is, hogy emberek milliói éhezni fognak, sőt éhen is halnak a nyugati szankciók következtében. Vigyázó szemetek Srí Lankára vessetek!

3. A klímaváltozás elleni küzdelemben élen járni akaró Európai Unió valóságos gazdasági és ökológiai atombombát dob a zöld törekvésekre. Németország a lehető legszennyezőbb módon szénerőművek csúcsra járatásával szeretné megoldani a saját szankciói által előidézett energiaválságot, az európai felvásárlás miatt LNG nélkül maradt országoknak pedig egyszerűen nem lesz más választásuk az energiatermelésre, csak a szén. Az ökológiai következmények meglehetősen egyértelműek. Az már csak apró érdekesség, hogy Gretha Thunberget éppen emiatt láthatatlanná tette az őt nemrég még lelkesen futtató liberális sajtó.”

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / POOL / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés