WHO: Új koronavírus-variánsok fenyegetnek

2022. június 20. 12:10
A WHO vezetője arra intette hétfőn a világ országait, ne legyenek túlságosan derűlátók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Bár a regisztrált koronavírusos esetek száma 90 százalékkal csökkent mostanra a januári csúcshoz képest, és a korlátozásokat sok országban már visszavonták, téves lenne azt gondolni, hogy a pandémiának vége – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója a G20 csoport egészségügyi minisztereinek indonéziai tanácskozásán. 

A főigazgató arról az aggályáról is beszélt, hogy a világ nem fog tanulni ennek a világjárványnak a hibáiból, és az elővigyázatlanság meg fog ismétlődni.

A világ leginkább iparosodott és legnagyobb feltörekvő gazdaságait tömörítő G20-csoport tagállamainak képviselői arról tanácskoznak, hogyan erősíthetnék meg a globális egészségügyi rendszereket, hogyan kellene harmonizálni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendeket, és miként tudnák egységesíteni a nemzetközi úti okmányokat. Kedden az egészségügyi tárcavezetők a G20-országok pénzügyminisztereivel közös megbeszélést tartanak egy pénzügyi alapról, amellyel – magán- és állami forrásokból – jövőbeli esetleges világjárványok megelőzését és kezelését finanszíroznák.

(MTI)

Nyitókép: li xin / XINHUA / AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Wazze a kínaiak a szintetikus drogjaikból is havonta új változatot terítenek a Ganz-Mávagban lévő kínai feketepiacon.
Azt hitted, a kínaivírusból csak ennyi változatot csináltak?
Hát tévedtél!

(És igen, tudom: 2/3.
De a fele III/3.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés