Minden magyar embert képviselnem kell

2022. június 17. 11:26

Novák Katalin
Telex
A közösségi médiát arra fogom használni, hogy minél több ember követhesse figyelemmel azt, amit mondok, képviselek, vagy amit teszek. Interjú.

„Talán sokan felkapják a fejüket arra, hogy köztársasági elnökként az első hosszabb interjút a Telexnek adja. Az elmúlt években többször is kértünk interjút öntől, államtitkárként, miniszterként egyszer sem adott. Hogyhogy most, a beiktatása után pár héttel vállalta a beszélgetést? A köztársasági elnöki pozíció kellett ahhoz, hogy bárkinek szabadon nyilatkozhasson?
Először egy lehetséges közös örömünkre hívnám fel a figyelmet. Nem tudom, hogy nézték-e tegnap az angol-magyar meccset (szerda délután készült az interjú – szerk.), én még mindig nem ocsúdtam fel teljesen. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy ekkora büszkeségre okot adó estét szereztek nekünk. Majdnem száz év kellett ahhoz, hogy egy ilyen megsemmisítő vereséget mérjen az angol válogatottra valaki otthon. Ami pedig a kérdését illeti, köztársasági elnökként minden magyar embert képviselnem kell, és azokhoz is szeretnék eljutni, akiket az önök felületén keresztül tudok megszólítani.

Úgy fogalmazott, hogy köztársasági elnökként minden magyart szeretne képviselni. A kormány tagjainak ez nem feladata? A miniszterelnöktől és a miniszterektől rendszeresen kérünk interjút, a legtöbben szóba sem állnak velünk. Mi lehet ennek az oka ön szerint?
Természetesen a kormánynak is feladata a magyar emberek képviselete, és én úgy látom, hogy eleget is tesz ennek. Hogy ki kinek, és hogyan ad, vagy nem ad interjút, azt nem szeretném minősíteni.

Már az első perctől látszott, hogy az elődeihez képest más csatornákon és máshogy kommunikál. A közösségi média felületeit például látványosan felpörgette a megválasztása óta. Itt számíthatunk majd öntől minden fontosabb bejelentésre?
Az úgynevezett közösségi médiát – mert, hogy mennyire közösségi, azt vitatnám – megkerülhetetlen eszköznek tartom. Eddig is használtam, és a jövőben is arra fogom használni, hogy minél több ember követhesse figyelemmel azt, amit mondok, képviselek, vagy amit teszek.”

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenkit.

Különben meg 2/3!
És III/3.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés