Érzékenyít az ELTE egyik kara, több tízezren szólalnak fel ellene

2022. június 18. 7:05
Gendertanfolyamot indított az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara, melynek keretében az LMBTQ-lobbi tanait közvetítik a pedagógusoknak, hívja fel a figyelmet a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO. A kurzust ráadásul olyan forrásból finanszírozzák, melyből a gyermekek védelmét kellene előmozdítaniuk.

Közel harmincezer aláíró támogatta eddig a Védett Társadalom Alapítvány által kezdeményezett, a genderérzékenyítés leállítását követelő petíciót. Az értékvédő hálózat az aláírásgyűjtéssel is szót emel az Eötvös Loránd Tudományegyetemen zajló – ahogy fogalmaznak – genderkurzus ellen, amelyen az alapítvány megítélése szerint a pedagógusokat akarják befolyásolni az lmbtq-lobbi érdekeinek megfelelően.

A kezdeményezés előzménye az a cikksorozat, amely az alapítvány híroldalán, a VDTA Blogon jelent meg. Szerzői, Szekeres Éva és Katalin kilenc íráson keresztül tárják fel a kurzus minden visszásságát és azt a folyamatot, ahogy a hagyományos ember- és családképet az ELTE oktatói lebontják. A testvérpár közvetlen tapasztalatokból dolgozott, előzőleg ugyanis maguk is részt vettek az ominózus képzésen. 

Átjárható nemi identitások

A Védett Társadalom Alapítvány most arra hívja fel a figyelmet: a kurzus célja a gyermekvédelmi törvény megkerülése, azaz, ha a lobbi nem érzékenyítheti közvetlenül a gyerekeket, átformálja a velük kapcsolatba kerülő pedagógusok gondolkodását – mindezt ráadásul adófizetői pénzből. 

A Tanító- és Óvóképző Kar által indított „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című online tanfolyam (amelyet mostanáig két turnus végzett el) részeként például szó esik arról, hogy a gyerekeket hagyni kell szabadon kísérletezni a különböző nemi megjelenésmódokkal, miközben a genderideológia fogalomkészletét teszi általánossá a kurzust végzők szóhasználatában. A tanfolyam a radikális genderideológián alapul, a tananyag szerint például „a nemi identitás nem értelmezhető olyan rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal”, mint a férfi és nő. Ennek megfelelően kitartóan agitálnak a nemi sztereotípiák felszámolására is, akár már kisgyermekek esetében. A kurzuson szó esik arról is, 9 éves(!) korban már ösztönözni kell a gyerekeket arra, hogy önkielégítést végezzenek és fedezzék fel a szexuális örömöt. 

Az alapítvány kurátora, Földi-Kovács Andrea vallja, hogy a genderideológia komoly fenyegetést jelent a gyerekekre nézve, éppen ezért fontosnak tartja, hogy ahol hazánkban még nem jelent meg ez a káros eszmeiség, ott a jövőben se engedjük terjedni, ahol pedig felbukkan, ott szálljunk szembe vele, ahogy csak tudunk. A televíziós újságíró szerint a lobbi nyomulása tény, nem pedig álprobléma, esetleg riogatás.

Azt hangsúlyozza, az ELTE TÓK által indított képzés „a genderideológia alapvetéseire oktatja a pedagógusokat és a szülőket”, ezért eljött az idő a közös cselekvésre. 

„Nem tudjuk elfogadni, hogy kifejezetten a lobbi érdekeit szolgáló kurzussal formálják át a magyar pedagógusok gondolkodását, azokét az emberekét, akik utána gyermekeinkkel foglalkoznak” – ezt már Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója mondja a Mandinernek. A keresztény értékvédő rámutat, a pedagógustársadalom átformálásával megindulhat a teljes magyar társadalom átformálásának kísérlete, holott egyértelmű, hogy a túlnyomó többség nemet mond a genderlobbi tevékenységére és célkitűzésére. A petíciót azért is tartja fontosnak, mert azáltal újra lehetőségünk van e véleményünk artikulálására. 

Gyermekek védelme helyett gyermekek befolyásolása

A CitizenGO kampányigazgatója rámutat arra is, a genderideológiát közvetítő kurzus olyan projektből valósul meg, amelyre az ELTE közel negyedmilliárd forintot kapott az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFI) a Nemzeti kiválósági program keretében. Az egyetem A biztonságérzet összetevőinek megismerése; intervenciós eszköz- és programfejlesztés a társadalmi biztonság különböző szegmenseiben működő intézmények és aktorok számára című projektjének Kora gyermekkori szexuális abúzus megelőzése című alprojektje volt az, amelyben elrejtették a genderpropaganda tanainak népszerűsítését, azaz

a tanfolyam éppen azokból az adóforintokból valósul meg, melyeket az intézmény a gyermekek védelmének előmozdítására kapott.

„Problémásnak tartjuk, hogy az NKFI Alap támogatásával az Alaptörvénnyel és a gyermekek védelmével szembemenő, tudománytalan és a genderideológia által motivált, téves és a gyermekekre nézve káros információkat közvetítő kurzus valósulhatott meg” – fogalmaz lapunknak Schittl Eszter.

A kurzus pikantériája, hogy azt az az F. Lassú Zsuzsa vezeti, aki a Magyar Pszichológiai Társaság LMBT-szekciójának vezetője, bár ilyen irányú kutatásai nincsenek. (Arról, ő hogyan hárította el korábban a Mandiner kérdéseire adandó érdemi válaszadás lehetőségét, itt írtunk korábban.)

Hallgat a sajtó, hallgat a dékán

A családvédő szervezetek kezdeményezését a liberális sajtó elhallgatta, a petíció bejelentésétől cikkünk megjelenéséig a liberális lapok felületein nem jelent meg arról szóló cikk. Hallgatásba azonban nem csak ők burkolóznak:

egyelőre nem hajlandó reagálni a kurzust képzési kínálatába felvevő intézmény sem. 

Az ügyben ugyanis természetesen megkerestük a képzésnek otthont adó kart is. Többek között azt kérdeztük dr. Márkus Évától, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar dékánjától, hogy miért tartották fontosnak ilyen képzés indítását a kar berkein belül, valamint azt is megkérdeztük, a jövőben is folytatódik-e a botrányos hírű kurzus. Kérdéseinkre közel két hét elteltével sem érkezett semmilyen válasz, a dékáni hivatal nem méltatta válaszra szerkesztőségünket. Hasonlóan jártak a kezdeményezők is, akik személyes találkozó lehetőségét kérték dr. Márkus Évától. A dékán közvetlen munkatársai arra kérték a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO Magyarország vezetőit, hogy kérésüket elektronikus formában küldjék el a dékáni hivatal számára, arra hivatkozva, hogy Márkus Éva sem telefonon, sem személyesen nem elérhető, majd az ő levelüket ugyanúgy megválaszolatlanul hagyták, mint a miénket. Az ELTE TÓK állami fenntartású egyetem karaként az adófizetők pénzéből működik.

Kapcsolódó

Bécs és Ausztria elveszett, a genderből lett norma – Máthé Zsuzsa a Mandinernek

Tangás, kifestett férfi, homoszexuális püspöknek öltözött provokátor, kutyajelmezbe öltözött, pórázon vezetett felnőtt emberek – a szélsőséges extremitás lenne az új norma? Máthé Zsuzsával beszélgettünk szombati, bécsi tapasztalatairól, ahol a tolerancia jegyében megfélemlítve gyűlhettek csak össze a Pride árnyékában a családpárti hazafiak.

 

Nyitóképünk forrása a Védett Társadalom Alapítvány.

Összesen 365 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legközelebb nem kell állami pénzt adni nekik, csak ellenőrzött körülmények között.

A mai társadalommérnökök kifogytak az ötletekből, de közben újra és újra megreformálnák azt, ami éppen a kezük ügyébe kerül. A biológiai nemek kezelését, az ahhoz tartozó elvárásokat a társadalmakban már évezredek óta kialakították. A gender, mondhatsz akármit a nemi devianciák előszobája, éppen most írtad le: "A gyerekekre ne húzzák rá már óvodás korukban a társadalom által helyesnek vélt mintákat csak azért, mert kislányok vagy kisfiúk! "

Szóval ne erősítsük a nemi tudatot, ne erősítsük az ehhez tartozó viselkedési formát. De ha ebben zavar támad, akkor már jön az LMBTQ elvárás, hogy ne irányítsuk a gyereket a természetes felé, bízzuk ezt rá, hagyjuk magára mentális zavarában, sőt, erősítsük meg ebben.

Így alakítanák ki a devianciákhoz vezető két lépcsőfokot, aztán csodálkoznak, hogy ez a hallgatólagos elfogadás, tudomásul vétel helyett már ellenszenvet vált ki.

Ennyi. Most pedig jöhetsz a bunkóságokkal és a hülyeségeiddel.

Egyre nagyobb hülyeségeket írsz, most már te mondanád meg azt is, hogyan kell minősíteni az itt kommentelőket. Hirdeted az igét a magad alá kapart ideológiai szemétdomb tetejéről.

9 éves(!) korban már ösztönözni kell a gyerekeket arra, hogy önkielégítést végezzenek és fedezzék fel a szexuális örömöt.

Ezt hogy akarják kivitelezni?
A tanítónéni fogja megtanítani?
Fiúknak, lányoknak egyszerre, és melyik órán? Osztályozni is kell?
Megbukik, aki rosszul csinálja?

Fel kellene hívni az ellenzéki főszerkesztőket, lapigazgatónkat, hogy miért nem foglalkoznak a témával.

Addig is aláírni, tiltakozni minél többen.

Amit Sztálin is mondott, "nem az a lényeg, hogy hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat"
Ezek a baloldali progresszív ideológiák is úgy terjednek, hogy a csomópontban lévő embereket nyerik meg maguknak/korrumpálják, bírókat, tanárokat, így hiába mennek szembe a többség akaratával, végül mégiscsak maguk alá gyűrik azt.
Nagyon oda kell figyelni, és minden ilyesmit fel kell deríteni, mert láthatóan folyamatosan próbálkoznak.

Ha ez olyan ártalmatlan és szakmai dolog lenne, ahogy beállítod, akkor a szivárványosítók azért küzdenének, hogy magánóvodákat, magániskolákat nyissanak, ahol megmutathatják mindenkinek, hogy az onnan kijövő gyerekek mennyivel előrébb járnak az "elavult elméletek" alapján felneveltekkel. Csak tudod, az a furcsa, hogy a progresszívok sehol nem akarnak versenyezni, mindenhol azonnali kizárólagosságra törekednek. Vajon miért?

Lehet, hogy a papír mindent elbír?
Szerintem is csaltak.

Ha van olyan, hogy "társadalmi konstrukció", akkor a "világ folyása" az. Nincs kijelölt, "helyes" irány, az evolúció is sok, véletlenszerű változást hoz létre, amiből a leginkább életképes nyer. A civilizációk, társadalmak is ugyanígy végig versenyeztek egymással. Ha életképes társadalmat akarunk, akkor csak hagyni kell, hogy versenyezhessenek a rendszerek, és a legeredményesebbeket próbálni megfejteni, hogy mitől is azok.

Nem véletlen, hogy pont ezeket a területeket figyelik a "liberálisok" árgus szemekkel, és ha bárhol csak a legkisebb gyanúja is felmerül, hogy a létező dominanciájuk egy kicsivel is csökkenhet, egyből jön a hisztérikus reakció, ahol a külföldi szervezeteik támogatása.
Ugyanennek része a közvélemény formázása (sajtó, tévé, színházak) és az emlékezetpolitika is (lásd a Hóman Bálint és az elnyomó rendszerek áldozatai szobrok körüli reakciókat)

Nem érted. Pont ott látszik, hogy ez a "genderelmélet" mekkora zsákutca. ahol jóval előrébb járnak, mint az USA, Kanada és Nyugat-Európa. Mindet elkövetnek, hogy azokat a szociológusokat ellehetetlenítsék, akik ezen jelenségek káros mivoltára mutatnak rá - mert a progresszívokat nem a tudományos kutatások tisztasága, hanem az ideológiai hittérítés vezérli. Jó lenne ezekből a példákból okulni, és mindenki számára elérhetővé tenni, hogy pontosan miért is káros ez a folyamat, mert különben a gyerek el fogják hinni, hogy nincs válasz a "de hát mi is a baj azzal, ha..." kérdésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés