Demkó Attila: A magyar Amnesty International számára nem léteznek a kárpátaljai magyarok

2022. június 15. 15:35
A szakértő arra is rámutatott, hogy a szervezet más magyar kisebbségekkel sem foglalkozik.

A biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy számára úgy tűnik a magyar Amnesty International Facebook-oldalát böngészve, hogy a szervezet számára „a kárpátaljai magyarok, mint elnyomott és veszélyben élő közösség nem léteznek.” Majd hozzátette, „reméli téved”.

„Pedig ahogy nézem, elég sok nemzetközi üggyel foglalkoznak” – mutatott rá Demkó Attila.

Azzal folytatta,

„keresem még, de nem nagyon látom, hogy egyáltalán bármilyen a magyar kisebbségeket érintő ügyben megszólaltak volna az utóbbi időben”.

„Az nem számít, hogyha valakit a magyar mivolta miatt hoznak hátrányos helyzetbe”

„Úgy tűnik nekem, ha valakit azért aláznak meg, hoznak hátrányos helyzetbe, esetleg éri fizikai erőszak, mert magyar, az nem számít. Ez minimum komoly hitelességi problémát vet fel” – húzta alá a szakértő.

Nyitókép: REUTERS/Bernadett Szabo

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Niedermüllerék is hamarabb állnak ki egy rohingja mellett, mint egy külhoni magyarért. Egy brancs a baloldali NGO-k, meg baloldali politikusok, ne is tagadják.

Jellemzően a nagy, nemzetközi szervezetek a nemzeti kisebbségekkel egyáltalán nem foglalkoznak, nem érdekli őket. Az Amnesty sem kivétel. Csak és kizárólag kézzel válogatott társadalmi csoportok jogai érdeklik őket, jellemzően azokat pátyolgatják, akiket többnyire a mainstream média sztárol. Ezért kapják a pénzt.

Másrészt ezeket a szervezeteket, minél nagyobbak, annál inkább a politika pénzeli. Az OSF, vagy pl. a NED (National Endowment for Democracy) és társai gyakorlatilag be vannak kötve az Usa Külügyminisztérium egyik osztályára. A politika pedig nem a jogvédelmet várja el, hanem a nekik nem kedves politikai erők gyengítését, támadását minden fronton.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés