Egy csendes zsidózás anatómiája

2022. június 14. 14:34

Németh Péter
Hírklikk
Mi volt a tényleges szándéka Orbánnak azzal, hogy Soros Györgyöt háborús uszítónak nevezte?

„Idézzük pontosan: »A háborús uszítókat vissza kell szorítani« – mondta Orbán, aki szerint most már teljesen nyilvánvaló, hogy vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek a háborúban. »Soros György szimbolizálja őket. Nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani. Ezek háborús uszítók, akik keresni akarnak a háborún.«

Ezt mondta pénteken reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök öt hét után vette vissza a kezébe saját mikrofonját, még elnézést is kérve a hallgatóktól, illetve Nagy Katalintól – aki lám: túlélte ezt a választást is –, hogy nélkülözniük kellett őt ily sokáig. Szép gesztus volt a miniszterelnök részéről, aki ezzel lényegében jelezte is, hogy semmi nem fog változni. A közszolgálatinak nevezett állami frekvenciák továbbra is az ő, illetve a kormány kezében maradnak, az ellenzék változatlanul találja meg a saját felületeit, meg hozzá egy kis pénzt, hogy azok működni is tudjanak. 

No de törődjünk bele ebbe a helyzetbe; nincs az a magyar, vagy uniós hatóság, amely változtatni képes volna ezen. Ha tizenkét év nem volt erre elegendő, akkor miért várunk, várnánk mást most, amikor minden idők legnagyobb győzelmét aratta a Fidesz. Gesztust pedig ne várjon senki; ebből a visszatérő Orbán Viktorból egyértelműen levonható a következtetés.”

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros egy pincsi Weizmann-hoz képest:
Chaim Weizmann, a Zsidó Világkongresszus elnöke New York-i beszédéből, 1942. december 3-án:

"Nem tagadjuk, és nem félünk annak bevallásától, hogy ez a háború a mi háborúnk és a zsidók felszabadulásáért folyik. A mi frontunk, a zsidóké, erősebb, mint minden más front együttvéve.

Ehhez a háborúhoz mi nem csak a pénzügyi támogatásunkat adjuk, amelyen az egész háborús termelés alapul. Ehhez a háborúhoz mi nem csak a teljes propaganda gépezetünket adjuk, ami a morális energiát szolgáltatja a háború folytatásához.

A győzelem garanciája túlnyomórészt az ellenséges erők gyengítésén alapszik, ahogy a saját országaikban, az ellenállás útján semmisítjük meg azt. Mi vagyunk a Trójai Faló az ellenség várában. Az Európában élő zsidók ezrei jelentik azt az alapvető tényezőt, amely az ellenség megsemmisítéséhez vezet. Ott a mi frontunk egy tény és a legértékesebb hozzájárulás a győzelemhez.”

Milyen irányban? Az érintettek megszámolásában?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés