Fekete képernyő

2022. június 12. 15:48

Szerencsés Károly
Magyar Hírlap
Nem gondoltam, hogy politikai okokból ennyire brutális cenzúrával van dolgom, nem nézhetem az orosz adást.

„Paradoxon, de igaz: minél nagyobb erőfeszítést fejt ki Amerika és Európa Oroszországgal szemben, annál nagyobb a veszélye, hogy az oroszok egyre közelebb nyomulnak felénk

Fekete a képernyő. A százhuszonkilences csatorna. Ezen néztem pár hónapja az orosz adást. Híreket, stúdióbeszélgetéseket. Aztán egy fekete képernyő maradt. Zavarba ejtett. A készülék hibájára gyanakodtam. Tényleg nem gondoltam, hogy politikai okokból ennyire brutális cenzúrával van dolgom. A cenzúrát az Európai Unió vezette be, s ennek Magyarország is a része. A magyar döntést megértettem, más – ennél direktebb kérdésekben – épp elég konfliktust vállalt a kormány. A szolgáltató azóta kiírta, hogy az Európai Unió rendeletének megfelelően határozatlan időre felfüggesztették az orosz csatorna közvetítését. Néha még mindig oda kapcsolok, mert nem akarom elhinni, ami történik. Megkerestem az interneten az orosz híroldalt, amire gyakran hivatkoztak. Leblokkolva.

A kör bezárult: más vélemény nem juthat el az európai polgárokhoz, ahhoz a néhány százalékhoz sem, aki egyáltalán venné a fáradságot, hogy több forrásból próbáljon tájékozódni. És ez a legalapvetőbb európai érték lábbal tiprása. A szabadságé. A tájékozó­dás szabadságáé. A véleményalkotás szabadságáé. Így szokott kezdődni. Ha gátolják a vélemény szabad megalkotását, gátolni fogják azt is, hogy – ha mégis megalkotjuk –, elmondjuk. Képviseljük.”

(Archív fotó 1967-ből: A Videoton Rádió és Televíziógyár Videoton TD 663 OC Favorit típusú 47 cm-es képátlóval rendelkező asztali televíziókészüléke az Elektroimpex Villamossági és Finommechanikai Külkereskedelmi Vállalat számára készült műtermi fotón.MTI Fotó: Németh József)

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokan nem értik, hogy mit takar a demokrácia liberális olvasatban......ugyanaz, mint volt Hitler és Sztálin alatt.

Hogy-hogy? Hadiállapotban sem vagyunk.

Tisztelt Károly! Na végre, hogy olvashatom a mandíneren az írását. Már nagyon hiányoztak a szép gondolatai, sorai.
Ami pedig ezt a témát illeti, Ursulától tudjuk, hogy az Unio egy jogállam és Ukrajna is egy jogállam. Az igaz, hogy minden orosz tv csatorna be van tiltva és az ellenzéki média is, dehát kicsire nem adunk, nagy meg nem számít.

mikozben Oroszorszagban nyugodtan hozzaferhetsz a nyugati hiradasokhoz.

nagyon kilog itt a lolab.
altalaban nem az szorul a masik elnemitasara, cenzurazasara aki biztos az igazaban!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés