Orbán a legismertebb antiszemita vádat és náci közhelyet fogalmazta meg Sorossal szemben

2022. június 12. 14:23

Bartus László
Amerikai Népszava
Ez a keresztény-nemzeti identitás csaknem félmillió magyar zsidót deportált haláltáborba.

„Orbán már 2018-ban elsütötte azt a neonáci szöveget az egykori közszolgálati rádióban, hogy Soros György nem szereti a keresztényeket, s mivel Soros György a neonáci irodalomban maga a zsidó világösszeesküvés, az antiszemita mondat jelentése az, hogy a zsidók nem szeretik a keresztényeket. Ez ebben az összefüggésben már értelmes mondat, ez az egyetlen értelmezési lehetősége, mert a »keresztény« megkülönböztetésnek másképp nincs értelme, mert általában a »keresztényeket« nem lehet szeretni vagy utálni, csak egyes embereket lehet, a vallásuktól függetlenül.

Viszont »keresztényeket« csak azért lehet nem szeretni, ha keresztények. Vagyis aki nem szereti a keresztényeket, az a kereszténységet nem szereti, és ha ez éppen a zsidó világösszeesküvés jelképes figurája, Soros György, akkor ez a zsidókról szól, hogy ők nem szeretik a kereszténységet (és a keresztényeket). Miközben itt olyan keresztényekről van szó, akik a kereszténységet azzal definiálják a magyar történelemben évszázadok óta a Horthy-rendszerig bezárólag, hogy keresztény az, aki nem zsidó. Magyar az, aki keresztény, keresztény az, aki nem zsidó, tehát a zsidó nem magyar.

Ez a keresztény-nemzeti identitás, amelynek csúcspontján egy magát harcos antiszemitának tartó kormányzó alatt csaknem félmillió magyar zsidót deportált haláltáborba a magyar állam. Orbán keresztényfasiszta rendszere pedig ennek a rendszernek az ideológiai örököse, erről szól az illegitim alaptörvény preambuluma. Ez egy alaptörvényben rögzített antiszemita, fasiszta, náci rendszer, s mint ilyen, ellenségének a liberális zsidó világrendet tekinti, legfőbb bűnbakja pedig a zsidóságot szimbolizáló Soros György. Aki pedig ezt kitalálta és képviseli, az egy náci: a neve Orbán Viktor.

Orbán annak kapcsán hazudta 2018-ban, hogy Soros (és az »emberei«) nem szereti a keresztényeket, hogy Európában »népességcserét« akar végrehajtani, amiből egy szó sem igaz. Ez is egy tipikus összeesküvéselmélet, miközben Soros György csak a valódi háborús menekültek befogadását javasolta az érvényben levő nemzetközi törvényeknek megfelelően, és nyílt társadalma elutasítja a faji, vallási megkülönböztetést, kirekesztést és faji, vallási alapon történő jogfosztást. Ez a demokratikus jogállamok minimuma, minden ENSZ alapokmány alapvetése.”

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés