Brüsszel: Magyarország diszkriminálja az uniós állampolgárokat a kettős üzemanyag-árazással

2022. június 11. 9:50
Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára – véli az Európai Bizottság szóvivője.

Két hete van érvényben az a hazai szabályozás, mely szerint a magyarországi benzinkutakon csak a magyar forgalmival és rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron, a külföldieknek azonban a piaci árat kell fizetniük.

Az Európai Bizottság szerint ez a lépés sértheti az uniós jogot – erre reagálva mondta pénteken Orbán Viktor, hogy „van logika abban, amit mondanak”, de rendkívüli helyzet van, és az általános szabályoktól ilyenkor el kell térni. 

Az RTL megkeresésére a Bizottság szóvivője elmondta, hogy az egységes piac megőrzése fontos eszköz, hogy megküzdjenek a háború miatt kialakult gazdasági helyzettel.

Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára, közvetve a nemzetiségük miatt

– mondta Sonya Gospodinova EU-s szóvivő. Hozzátette, hogy a Bizottság tisztában vele, hogy az országoknak nehézségeket okoz a mostani helyzet, de most nem az egyoldalú diszkriminatív intézkedéseknek van itt az ideje.

Nyitókép: MTI / Czimbal Gyula

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi baja van egy portugálnak a magyarországi árakkal? Én se turkálok a portugál zsebekben. Szép is lenne.

Amúgy egy sima visszatérítés nem működne? Föltöltöd a nyugtát az ügyfélkapun, küldik a lóvét a bankszámládra.

Őszintén szólva a külföldi állampolgárok problémái annyira nem fognak meg. A magyar állam annak ad szociális kedvezményt, akinek akar. Adjon az állampolgárainak oszt jóvan. Rendeleti kérdés.

A külföldiek, amikor nálunk tankolnak, annyiért kapják az üzemanyagot, amennyiért egy magyar autós kapja más EU-s országokban. Ők sem kapnak kedvezményt. Mi ezzel a probléma?

Mi van??? Olajembargóval jóNberkednének a szomszédaink, de azért pici pénzért tankolnának? Hát a libsinek lenni bizony sokba kerül. Akinek meg nem tetszik, rúgja s.ggbe a kormányát, EP-képviselőit, és szavazzon a normalitásra! Aztán náluk is lesz olcsó benzin meg áram. Na meg kevesebb transzi az ovikban.

Viszont ha a magyar embereket kell megvédeni, akkor miért nem a lakcím kártyát kérik a forgalmi helyett????
Nehogy má az a nyugatról külföldi rendszámmal hazatérő magyar ember csaljon és olcsón vegyen benzint!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés