Lukasenka üzent a külföldre szökött fehérorosz disszidenseknek

2022. június 11. 7:44
„Név szerint ismerjük mindannyiukat, és csak idő kérdése, míg elfogják őket” – üzente a fehérorosz elnök.

Ukrajnában külföldre szökött fehérorosz harcosokat képeznek ki fegyveres felkelés kirobbantására a saját hazájukban – jelentette ki pénteken Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök egy lakossági fórumon.

„Szerveztek két légiót, felfegyverezték őket frontszolgálatra. Nem akartak a frontra menni. A százötvenből mindössze négyen mentek harcolni. (...) Jó volt nekik, amikor Kijev valamelyik éttermében gyülekeztek. Találkoztak, ettek-ittak. Az étteremben jól érezték magukat akkor. Aztán a frontra vagy állomáshelyükre küldték őket. De nem akartak harcolni. Ukrajna erre azt mondta, hogy rendben, akkor felkészítünk titeket a jövendő fegyveres forradalomra Fehéroroszországban” – idézte Lukasenkát a BelTa fehérorosz hírügynökség.

Csak próbálják meg!”

– hangoztatta a fehérorosz elnök a disszidensekre utalva, akiket – mint mondta – név szerint ismernek, és „csak idő kérdése, míg elfogják őket”.

Oroszország február végén átfogó hadműveletet indított Ukrajna ellen, részben szövetségese, Fehéroroszország területéről. Lukasenka többször tagadta, hogy a hadműveletben fehérorosz katonák vennének részt. A nemzetközi közösség számos büntetőintézkedést hozott Moszkva ellen, ezek egy része Fehéroroszországra is kiterjed.

(MTI)

Nyitókép: BelTA / Sputnik via AFP 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a bolsevik elvtársaknak szabad vót az ilyen külföldi kiképzés, minek a felháborodás most?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés