A baloldal eltorzítja Amerika önképét

2022. június 3. 9:33
Kovách Fülöp
Országút
Az amerikaiak az elemi számtannak is fittyet hányva túlbecsülik a kisebbségeik arányát.

„A globális brit adatelemző cég, a YouGov friss közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak az elemi számtannak is fittyet hányva túlbecsülik a kisebbségeik arányát a társadalomban. Lionel Shriver amerikai-brit regény- és közíró a The Times hasábjain összegezte a felmérést.

A beérkezett válaszok szerint az amerikai polgárok 41 százaléka fekete. A feketék körében a válaszok még megdöbbentőbbek, szerintük a népesség 52 százaléka fekete. A valóságban arányuk csupán 12 százalék. Hasonlóan zavarba ejtő arányt mutatnak más csoportokra vonatkozó becslések is. A válaszadók szerint az amerikaiak 29 százaléka ázsiai, 39 százaléka spanyol ajkú és 27 százalékuk őslakos indián, holott a valós arány 6, 17 és 1 százalék. A becsléseket összeadva számtanilag is képtelen eredményt: 136 százalékot kapunk. Az amerikaiak matematikai készségeinek megkérdőjelezésén kívül adódik egy fontos kérdés: hova tűntek a fehérek?

Miközben a valóságban az amerikai felnőtt lakosság 14 százaléka első generációs bevándorló, a bevándorlók arányát saját maguk 40, a nem bevándorlók 31 százalékra becsülik. Shriver hozzáteszi, hogy ösztönösen még talán ez a szám is csekélynek tűnhet azoknak, akiknek mostanában volt szerencséjük New Yorkba látogatni. Mely városban a válaszadók szerint az amerikai összlakosság 30 százaléka él, további 30 Texasban és 32 százalék Kaliforniában lakik. Eszerint a kontinensnyi ország fennmaradó szinte üres területein valóban bőven jut még hely másoknak is.”

Nyitókép: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés