Zelenszkij: Mindent visszaveszünk Oroszországtól

2022. május 29. 8:01
Az ukrán elnök hangsúlyozta: szövetségeseik készek mindent megadni annak érdekében, hogy Ukrajna mielőbb felszabaduljon.

Éjszakai videóüzenetében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök ezúttal úgy fogalmazott,

„Ukrajna felszabadításának pillanatához minden perccel egyre közelebb kerülünk”

– idézte a CNN-t a 24.hu.

Sok múlik a szövetségesek fegyverszállítmányain

Az ukrán elnök a CNN szemléje szerint azt mondta, „mindent visszaveszünk Oroszországtól, ez elengedhetetlen”. Kiemelte, hogy sok múlik a szövetségeseik fegyverszállítmányain, amelyek segítségével döntő csapásokat lesznek képesek mérni a megszállókra. Ezek beérkezése ügyében pedig optimista, mert azt látja, „Ukrajna szövetségesei készek mindent megadni annak érdekében, hogy az ország felszabaduljon” – derült ki a cikkből.

Az ukrán elnök megemlítette még a szombati mikolajivi bombázást is, ahol az oroszok rakétája egy óvodától 20 méterre csapódott be, egy ember halálát okozva. Zelenszkij szerint „az oroszok újabb barbár tettre szánták el magukat és nem véletlenül vették célba az óvodát”.

Nehéz helyzetben vannak az ukránok Donbasz, Szeverodonyeck és Liszicsanszk térségében

Az ukrán elnök végül azokat a híreket is megerősítette, hogy a védők jelen pillanatban a Donbászban, Szeverodonyeck és Liszicsanszk térségében vannak a legnehezebb helyzetben – írta a 24.hu.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 255 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd ha eléritek a Ladoga-tavat.

Ha mindent megad a nagyhatalmasságú nyugat, akkor naponta többször miért erőszakoskodsz, miért vádaskodsz, miért követelőzől Magyarországtól?
Szarul állsz az a nagy helyzet.

Nem erről van szó, hanem arról, mikor lesznek hajlandók tárgyalni az oroszokkal a realitásokat figyelembe véve. ki sem tört volna a háború, ha betartják a két minszki megállapodást és egyáltalában, leereszkedtek volna Oroszországhoz.

Az oroszoknak vszg. csábító cél Odessza Transznyisztriával, de ez már a max.. Viszont lehet, h. a tartós békéhez az oroszoknak totális győzelem kéne, ami a teljes K-i és a D-i karéj bezárulása lenne. Viszont nem hiszem, h. a Nyugat kész lenne ezt lenyelni, hiszen ezzel a Fekete tenger török-orosz beltengerré válna, az, ami volt.

Az eredeti célja az USA-ukrán kombónak az lett volna, h. az atomhatalom Oroszországot megfosszák egyetlen meleg tengeri kikötőjétől. EZ volt az ŐSBŰN.

Ha van egy atomhatalom szomszéd ország, meg JELENTŐS számú kisebbség ugyanebből a szomszédból, akkor azért öngyilkos stratégia NEM tárgyalni vele. A legnagyobb veszteség nem a rombolás, ami a háborúval szükség szerűen jár, hanem a lakosság nagy részének már megtörtént menekülése a gazdag és munkaerő hiányos Nyugatra. A fele NEM fog visszamenni.

Mi meg tőletek Kárpátalját, amit sohase ti kaptatok eleve.

Furcsa, hogy mennyi állam pont a lopott vagy kapott területeket, népeket akarja. Ebbe a kategóriába, tartozik Szlovákia a fevidéki magyarokkal, Románia az erdélyi magyarokkal, Ukrajna a kárpátaljai magyarokkal és délkelet ukrajnai oroszokkal. Nem érdekes hogy éppen ehhez ragaszkodnak a legerősebben? Talán azért, mert pont ehhez van a legkissebb joguk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés