Tesztelte a hangsebesség kilencszeresével haladó Cirkon típusú rakétáját az orosz haderő

2022. május 29. 7:15
Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a rakétatesztet sikeresen hajtották végre.

A Cirkon típusú rakétát az Admiral Gorskov fregattról lőtték fel a Fehér-tengeren kijelölt célpontra – jelentette be az orosz védelmi tárca szombaton. A minisztérium sikeresnek minősítette az újabb tesztet – olvasható a vg.hu-n.

Közölték, a kísérletet „az új orosz fegyverzetek tesztelése” keretében bonyolították le. Az első Cirkon típusú rakéta tesztjét még 2020 októberében hajtották végre,

akkor azt Vlagyimir Putyin orosz elnök „nagyszerű eseménynek” minősítette.

Azóta több tesztet is elvégztek a Cirkonnal.

A hangsebesség mintegy kilencszeresével haladó, ezer kilométeres hatótávolságú rakétát az orosz flotta hadihajóira és tengeralattjáróira telepítik – derült ki a vg.hu cikkéből.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek az oroszok imádják a kilencszeres számot:

A németek feletti katonai győzelem árát a vöröskatonák fizették, akiket belehajtottak a tűzbe a komisszárjaik. A keleti-front katonai mérlege ugyanis 27 millió szovjet áldozat a 3 millió tengelyhatalmi áldozattal szemben. Tehát 9:1 az arány, köszönhetően a kommunista hadvezetésnek.

"A 27 milliós szovjet háborús halottat minimumnak kell venni mint katonai veszteséget, ellentétben a 2,416,784 halottal és eltünttel a német oldalon, ahol ez a kategoria a hadifoglyokat is tartalmazza, akik közül néhány végül is élve visszakerült a Gulagról.”

Forrás: John Mosier: Deathride, Hitler vs. Stalin: The Eastern Front (Halállovaglás, Hitler és Sztálin egymás ellen: a keleti front), 1941-1945, Simon and Schuster, 2010. XIII. fejezet, Végkövetkeztetés: hamis győzelmek, helytelen vélekedések, 338.old.)

És mire kell az ütőképes anyahajó flotta szerte a világban? Felforgatásra, erőszakos demokrácia terjesztésre. Agresszióra, nem a saját határok védelmére.

És ennek 11 barom örül... Bazmeg, ellenünk készülnek bevetni!

Mert NATO-tagok vagyunk, biztos hallottál tóla.

Mi más okból fejlesztenek ilyen rakétát? Jó, tudom, kölcsönös elrettentés, de valahogy én egy alacsonyabb szinttel is meg volnék elégedve...

Már csak azt kell eldönteni, létezhet-e világuralmi érdek? Az oroszok nem ezért harcolnak, ők a saját határaik mentén a saját biztonsági érdekeiket védik. Amit a NATO folyamatos nyomulását követően az általad érdekérvényesítésnek nevezett proxy háborúval, egyértelműen fogalmazva, a jelenlegi agresszióval az USA veszélyeztet.

Gyanús, hogy aki 9-szeres hangsebességű rakétát fejleszt, az támadni akar. És gyanús, hogy mi NATO-tagként a célpont vagyunk.Most már 54 barom örül ennek.

Hasonlítsd ezt össze a kubai válsággal, akkor hogy reagált Kennedy az orosz rakétatelepítési tervekre. Ahogyan akkor igaza volt Kennedynek, annyira van most igaza Putyinnak. Ukrajnát a 2014-es, amerikaiak által felügyelt puccs óta az USA vezérli.

De próbáld elképzelni az USA reakcióját arra, ha az oroszok Mexikóban próbálnák érdekeiket képviselni. Vagy feladná-e az USA a guantanamói támaszpontot?Egyszerű ez a kérdés, csak mindig azt kell nézni, hogy az oroszok helyében hogyan cselekedni az USA, vagy bármely más nagyhatalom.

Gondolom, igen. De legalább nem vagyunk célpont.

Nehezen megy a szövegértés. Na nem baj, autistáknak is van hely a nap alatt. Amíg be nem csapódnak a rakéták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés