Schiffer: A magukat liberálisnak feltüntetők elvitatják az orosz álláspont mérlegelésének a jogát

2022. május 28. 07:51

Az LMP egykori elnöke szerint a tényellenőrök ma a szabadság legnagyobb ellenségei.

2022. május 28. 07:51
null

A Liner.hu arról ír, hogy Schiffer András nem kertelt, egyértelműen elmondta, hogy mit gondol a tényellenőrökről, akik szerinte „legalább akkora veszedelmet jelentenek a szabadságra és a demokráciára, mint a totalitárius rendszereknek a cenzorai“.  Schiffer András a Kontextusban beszélt arról, írják, hogy mit gondol az úgynevezett tényellenőrökről, ugyanis abban „jó világosan fogalmazni, hogy ezek a tényellenőrök ma a szabadság legnagyobb ellenségei a világon“.

– jelentette ki. Elmondta, hogy a „cenzor“ kifejezést azért nem szereti annyira ebben a helyzetben, mert a totalitárius diktatúrákban volt tipikusan cenzúra, de ezeknek a tényellenőröknek és a neoliberális kapitalizmusnak a természete más, annyiban, hogy például a magyarországi kommunizmus idején „egyértelmű volt, hogy az úgynevezett rendszerellenes nézeteket blokkolják“.

Ez veszélyesebb, mint a 20. század cenzorai

„Hogyha te eleve ellenszenvvel viseltettél a marxizmus-leninizmussal szemben, akkor pontosan tudtad, hogy amit neked a rendszer felkínál, azzal neked nincsen dolgod. Ehhez képest, amit most látunk, hogy ők nemcsak hogy tényellenőrök,

Az ő szájukból nyilvánul meg a tudomány, a művészet a kultúra, és minden, ami emberré teszi az embert, és ők az egyedüli igazságot birtokolják“ – mondta Schiffer. Mindezzel azt akarta aláhúzni, hogy ez annyival veszélyesebb, mint a 20. század rendszereiben fellelhető cenzorok és azok tevékenységei, hogy a totalitárius rendszerben mindenki pontosan tudta, ha ellenszenvez a rendszerrel, akkor mely információt hova kell tenni. „Itt viszont úgy van az egész történet maszkírozva, minthogyha csak az létezne. Ők a tény. Csak az létezik a világban, amit ők fölmutatnak, amire rámutatnak, és ami nem az, az nem osztályellenség, hanem az nem létezik. Az egy hülyeség. Konteó“ – jelentette ki.

Az ukrajnai háborúval is ugyanez a helyzet

Az ukrajnai háború kapcsán Schiffer előhozta, írja a LIner.hu, hogy ugyanez a helyzet. Nem lehet tagadni, mondta, hogy volt orosz propaganda, egyértelmű volt, hogy a Russia Today a putyini akaratot közvetíti, de fontos: lehetett is tudni róla. Erre lépte azt az Európai Unió, hogy úgy döntött, lekapcsol minden orosz propagandát. „Tehát azok, akik szeretik magukat liberálisnak feltételezni és liberálisnak feltüntetni,

– merthogy ugye amerikai propaganda »természetesen« nem létezik, csak tények vannak, amiket ellenőrizni kell“ – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: „Legyünk világosak: azok, akik tényellenőrök, kiskorúnak tekintenek minket, elvitatják tőlünk a képességet, hogy mérlegelni tudunk, tényeket, információkat, adatokat, elvitatják, hogy mi ugyanolyan jogon tudunk morális ítéleteket alkotni, mint ők, és meg akarják szabni nekünk, hogy mit gondoljunk.

ma a tényellenőrök legalább akkora veszedelmet jelentenek a szabadságra és a demokráciára, mint a totalitárius rendszereknek a cenzorai“

Kép forrása: Youtube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pikkelő
2022. május 30. 07:51
Az aki elősegíti, hogy Magyarország határos legyen Oroszországgal, támadva gyengítve az ukrán ütközőállamot, az hazaáruló. Az oroszok még minden velük határos államot megtámadtak és/vagy területeket csatoltak el tőlük.
Reszelő Aladár
2022. május 29. 09:54
Kezdjük lassan érteni, hogy Schiffer miért távozott az LMP-ből? Amúgy mind1, hogy aktív politikus-e. Továbbra is szava van a közéletben, hívják szerepelni és vitatkozni és megkockáztatom, hogy a nemzeti oldalon sokkal többen kedvelik. Sok ellenzéki politikus szeretne ilyen szerepben tetszelegni: ülésre be sem jár (de a fizetését persze felveszi) , hanem csak a nyilvánosságot befolyásolja, megmond. Csakhogy ehhez karakter kell. Az meg nincs.
Vikijo
2022. május 29. 09:10
A liberálisoknak is megvan a reális támogatottsága, a liberális párt el is érhetne úgy három százalékot. a probléma abban rejlik, hogy ez nem elég nekik és beszivárognak más pártokba és ez okozza a tragédiát. Példaként lehet említeni a néppártokat, a beszivárgás legújabb formája a zöldek.
tevevanegypupu
2022. május 29. 08:21
Asszem egyébként Kissingernek a cikke ezügyben korábban jelent meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik