Üzenetben figyelmezteti felhasználóit a majomhimlőre egy meleg társkereső applikáció

2022. május 27. 20:54
A Grindr azt kérte felhasználóitól, hogy ha észlelik magukon a tüneteket, forduljanak az egészségügyi hatóságokhoz.

A Grindr nevű, homoszexuálisoknak készült telefonos társkereső alkalmazás olyan üzeneteket küldött európai felhasználóinak, amelyekben a majomhimlőre figyelmezteti őket. A jelenlegi járvány kitörését az egészségügyi szakértők néhány, a kontinensen zajló LMBTQ-eseményhez kötik – adta hírül a Telegraph nyomán a Demokrata.

A figyelemfelhívó üzenetben részletezik a betegség néhány jelét és tünetét, valamint azt, hogy a betegség személyközi érintkezéssel, valamint a fertőzött személy „ruhájának, ágyneműjének vagy szexuális játékszereinek” megérintésével is terjedhet. A cég most állítólag hasonló üzenetet készít amerikai felhasználói számára is.

A The Telegraph beszámolója szerint

az új járvány kitörésekor a vírussal fertőzöttek „jelentős része olyan férfiak közül került ki, akik más férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot.”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a jelentések szerint a járvány kitörését két – belgiumi és spanyolországi – bulin történt, „kockázatos szexuális viselkedéssel” hozza összefüggésbe – fogalmazott a portál.

3 különböző nyelven küldték ki az üzenetet

A járvány elleni küzdelem részeként a Grindr üzenete – amelyet 13 különböző nyelven küldtek ki – azt ajánlja felhasználóinak, hogy forduljanak a helyi egészségügyi hatóságokhoz.

A brit hatóságok jelenleg az ismert esetekkel kapcsolatos kontaktkutatást végzik, a betegség ellen pedig oltóanyag áll rendelkezésre azok számára, akiknél még nem jelentkeznek a tünetek; ezek kialakulása azonban akár három hétig is eltarthat – ismertette a Telegraph.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szájer tényleg majomhimlős?

A NER vitakultúrája röviden:

Petkó Zsigmond 2022. május 28. 9:52
@nick89
Anyáddal kevered, mint általában. Az is tőled kapta el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés