A tálibok felháborodtak: az ENSZ lemerte írni azt, hogy korlátozzák a nők jogait

2022. május 27. 13:40

Épp május elején kötelezték a nőket hidzsáb viselésére amúgy.

2022. május 27. 13:40
null

Bírálták az Afganisztánban hatalmon lévő, szélsőséges tálibok pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsának nemrég kiadott határozatát, amelyben a BT az afgán nők és lányok emberi és szabadságjogait korlátozó politikai törekvések és gyakorlati intézkedések gyors visszavonására szólította fel Kabult.

A tálib külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben

a világszervezet felszólítását alaptalannak és a valóságtól elrugaszkodottnak nevezte, és hangsúlyozta, hogy Kabul továbbra is biztosítja a nők jogait.

„Mivel az afgánok zömében muszlimok, az afgán kormány álláspontja szerint a hidzsáb (a tálibok értelmezésében a teljes testet eltakaró viselet) hordása összhangban van a társadalom vallási és kulturális értékeivel, valamint az afgán nők nagy részének akaratával” – áll a közleményben.

Az ENSZ BT 15 tagú testülete kedden, zárt ajtók mögött tartott vita után fogadta el a határozatot, amelynek szövegét Norvégia dolgozta ki két hete. A BT ebben

A tálibok május elején rendelték el a teljes test elfedő ruházat viselését nyilvános helyeken, tavaly augusztusi hatalomra jutásuk óta ez a legszigorúbb jogkorlátozás a nőkkel szemben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. május 29. 11:39
"Le merte írni" magyarul három szó.
Jacques Foche
2022. május 27. 23:22
Ne már, hogy senki nem linkeli: https://i.imgur.com/sK8Yq.jpg
Gombóc XVI. Artúr
2022. május 27. 23:02
Vicces, amikor vén f.szok mondják meg, hogy mi az ami tetszik a nőknek.
A közösség tagjaként
2022. május 27. 22:47
Jobb lenne ha az maradna csendben aki inkább vallja magát egy sosem volt országból származónak mintsem magyarnak-@namégmitnem nem elég hogy egy hülye picsa de cigány IS- és ők beszélni sem tudnak még artikulálva sem nemhogy magyarul, az írásról nem is beszéljünk! ("systzem") na bumm ,elírtam, jelents fel ! De előtte mond már meg mi a fekete rák az a "inglis" mer a devla márolja szíét a szívemet hát nem tudom, fogalmam sesincscsen róla az teljesen kivan zárva! ÉS nem szexista dolog az a tény hogy a nők másfél lépessel a férfi után valók, és kuss a nevük fontos dolgok eldöntésében. Mert nem arra vannak kitalálva! És tegyél említést a kultúrált" "érvekről" mert nem vagyok gondolatolvasó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik