Rutte: Magyarország hangosan tiltakozik, de el fogja fogadni az olajembargót

2022. május 26. 17:34

Bár hetek óta zajlik a vita a szankciós csomagról, a holland kormányfő egyre bizakodóbb.

2022. május 26. 17:34
null

Hetek óta zajlik a vita az Európai Unió hatodik szankciós csomagjáról, amely magába foglalja az olajembargót is. Magyarország tiltakozik ez ellen a leghangosabban az unió országai közül, Mark Rutte azonban pozitívan áll a helyzethez, szerinte már közel van a megállapodás – írta a hvg.hu.

– jelentette ki Mark Rutte holland miniszterelnök a CNBC amerikai tévécsatornának. A holland kormányfő azzal kapcsolatban nem árult el részleteket, hogy milyen formában képzeli el a kompromisszumot.

A holland miniszetelnök a beszélgetés alkalmával kiemelte, hogy ez a helyzet teljesen független a jogállamisági vitától. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a döntéseket csak akkor lehet elfogadni az EU-ban, ha mindegyik tagállam támogatja a javaslatot. Szerinte azonban sokkal jobb lenne, ha a többség akarata elég lenne a döntéshez – idézte Ruttét a portál.

A holland kormányfő nyilatkozatát ITT tekintheti meg.

Politico: Brüsszel engedhet Orbán Viktornak, csak hogy legyen olajembargó
A lapnak nyilatkozó diplomata szerint a vezetékes kőolajszállítást kivehetik a tervezett szankciók közül. Bővebben...

A lapnak nyilatkozó diplomata szerint a vezetékes kőolajszállítást kivehetik a tervezett szankciók közül.

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Artemis
2022. május 27. 20:54
Hát csináljátok hülyék!! ugorjatok kútba egymás után, de hagyjátok meg nekünk a jogot, hogy mi ne akarjunk öngyilkosok lenni!!
svejk11
2022. május 27. 15:54
ZELENSZKIJ EZT NEM TUDJA, MERT KÉRDEZI: „De honnan van ekkora hatalmuk azoknak, akik blokkolják a hatodik csomagot? Miért van még mindig ekkora hatalmuk, többek között az Európán belüli eljárásokban is?” annyit segíthetek, hogy a megfejtéshez nem állami terror kell, az UKRÁN föld minden milliméteréhez nem összekoldulr fegyverekre van szükség, és a bolond politikusokat ott kell elhelyezbi, ahol a bolondok ápolásához minden szükséges kellék együtt van. És ez a hely talán nem az ukrán elnöki palota mélygarázsa !
Akitlosz
2022. május 27. 14:09
"Rutte: Magyarország hangosan tiltakozik, de el fogja fogadni az olajembargót" Ez a Fidesz taktikája. Akkora nagy szabadságharcot folytat Brüsszellel, hogy végül megszavazza a szankciókat. Csak szájhős.
Carcess
2022. május 27. 12:43
Ez a rutte tényleg hülye :D dehogy fogadjuk el :D Rutte elvtárs, hollandia hogyan került a gazdasági szégyenpadra? csak nem neokomcsi vezetése van? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik