A fővárosi balhé után Nemecseknek érzi magát az MSZP-s politikus, aki keményen kiosztotta a háborúzó ellenzéki pártokat

2022. május 26. 6:32
„Azért nem tud összeülni a fővárosi közgyűlés, mert a DK és a Momentum egymás farkát méregeti. Hát mentek ti a...! De komolyan. Gondoljátok, hogy ezzel kell szórakoztatni a választókat? Hát semmi szégyenérzet nincs bennetek?” – fakadt ki Komjáthi Imre.

Szerdán újabb szintet lépett a 2019-es önkormányzati győzelmek után létrejött baloldali szivárványkoalícióban az addig többnyire a felszín alatti háború, amely egyenesen odáig fajult, hogy elmaradt a Fővárosi Közgyűlés soron következő, rendes ülése. Ennek oka a DK és a Momentum összeveszése volt, melynek egyik következményeként határozatképtelen lett a testület. Mint tudósításunkban írtuk, Karácsony Gergely főpolgármester elnézést kért a jelenlévő Baranyi Krisztinától és kormánypárti képviselőktől. (Legutóbb egyébként 2008-ban történt ehhez hasonló eset, hogy tudniillik pártpolitikai vita miatt marad el a közgyűlés. Demszky Gábor egykori városvezetőnek többször kellett nekifutnia a budapesti büdzsé elfogadásának.)

Egyes feltételezések szerint a DK-s Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelölése miatt kapott össze a két baloldali párt, forrásaink szerint viszont az állhat a háttérben, hogy a Gyurcsány-párt és a Momentum nem tudott megegyezni az időközi választások jelölti helyein.

A témáról már megszólalt Hajnal Miklós is, de megosztotta gondolatait a jelen helyzetben kívülállónak számító MSZP-s Komjáthi Imre is.

Családok százezrei számolgatnak hóvégén, hogy a sárga csekket fizessék be, a banknak fizessék a törlesztőt, vagy a gyerek kopott cipőjét cseréljék le.Több tíz éve egy gyárban dolgozó emberek kerülnek utcára Kisvárdán, Nagykanizsán, Hajdúböszörményben és Újpesten.Tanárok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmisek mondanak fel, mert semmi, nulla megbecsülésük van” – vezeti fel posztját a szakszervezetis munkásemberből lett MSZP-alelnök.

„Azért nem tud összeülni a fővárosi közgyűlés, mert a DK és a Momentum egymás farkát méregeti. Hát mentek ti a...! De komolyan. Gondoljátok, hogy ezzel kell szórakoztatni a választókat? Hát semmi szégyenérzet nincs bennetek?” – teszi fel a kérdést Gyurcsányéknak és a momentumosoknak címezve Komjáthi, aki ezután összehasonlításba kezd.

„Tudjátok, én úgy vagyok most, mint Nemecsek. Kérem szépen az MSZP-t ki lehet nevetni! A víz alá lehet nyomni! Lehet csupa kisbetűvel írni a nevünket, így: mszp. De egy valamit nem vitathattok el tőlünk! Hogy amíg Ti egymást anyázzátok és pozíciókon marakodtok, addig mi most is az emberek, családok, munkavállalók megélhetésével foglalkozunk. Szóval én szégyellem magam helyettetek is és mi foglalkozunk a bajba jutott családok helyzetével helyettetek is” – zárul a poszt.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MSZP is csak szóban foglalkozik bármivel is. Soha semmit nem szavaztak meg, ami a most általuk emlegetett embereknek segítséget jelentett.

Az egész ellenzék, úgy ahogy van, DK-stul, Momentumostul, Párbeszédestül, mindenestül az MSZMP köpönyege alól bújt ki. Vagy személyesen, vagy gyerekei, unokái révén, de mind onnan bújtak elő - nevezzék bár magukat jobbikosoknak is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés