Karácsony: Veszélyes játékot űz a DK és a Momentum, az emberek elhihetik, hogy az ellenzékre nem szabad rábízni a kormányzást

2022. május 26. 11:30
Karácsony Gergely a Klubrádióban beszélt arról, hogy a két párt vitája miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése.

Szerencsétlennek nevezte a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a DK és a Momentum közt kialakult vitát a főpolgármester, aminek következtében elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése. 

A főpolgármester a műsorban azt mondta: nem akar igazságot tenni a DK és a Momentum vitájában, de hangsúlyozta: ezek a viták nincsenek összefüggésben a működésükkel. 

Karácsony most megerősítette: amikor egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a kormányzóképességük meg az arról szóló választási benyomások messze vannak attól, hogy az ellenzék választást tudjon nyerni, pont az ilyen helyzetekre gondolt. Megismételte, a Fővárosi Önkormányzat csak harcmezőként került képbe, és azt nem fogadja el, hogy a pártok konfliktusaikat ott vívják meg; „válasszanak másik hadszínteret maguknak”.

Hozzátette, ebben semmi jó nincs, de az ilyen gőzleeresztéseknek talán most van itt az idejük, a parlamenti választás előtt mindenki tudta a feladatát. „Lehetnek súrlódások, de az mindenki közös érdeke, hogy ebből ne csináljanak rendszert” – fogalmazott. Azt megérti, hogy a pártoknak külön-külön kell bővíteniük az erejüket ahhoz, hogy az ellenzék erősebb legyen, de ez nem mehet az önkormányzatok rovására. Hozzáfűzte, minden olyan önkormányzatra vonatkozik, ahol az ellenzék megkapta a felhatalmazást, hogy az ilyen viták ne nehezítsék a munkájukat.

És főleg azért ne, mert így is rohadt nehéz

 – emelte ki. 

A Momentum parlamenti képviselője a rádiónak nyilatkozva arról beszélt, a DK felrúgná a megállapodást, és ráindítani készül momentumos jelöltekre saját jelöltjeit Újbudán. Azonban a Gyurcsány Ferenc vezette párt szóvivője elképesztőnek tartja, hogy a  Momentum úgy akar jobb alkupozíciót szerezni magának azzal, hogy nem szavazza meg Bősz Anettet. Barkóczi Balázs ugyancsak a Megbeszéljükben azt mondta, a Momentum „veszélyezteti Budapest kormányozhatóságát”, mégpedig azért, hogy a kerületi testületekben eggyel több vagy kevesebb képviselője legyen. Megjegyezte, a XI. kerületben még nem írták ki az időközi választást, a VII. kerületben már kiírt választáson viszont szerinte a Momentum nem támogatja a DK jelöltjét.

Előzmények

Balhé a fővárosban: összeveszett a DK és a Momentum

El is maradt a Fővárosi Közgyűlés. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Veszélyes játékot űz a DK és a Momentum"

Kibeszélés eddig is volt, eléggé rongálta is az ellenzéki összképet, szóval ettől rosszabb már nem lesz. Mondjuk jobb se.

Mi lehet a német használt villamosokkal, amiknek a vásárlásáról Gelgely vészhelyzetben egyedül döntött?

Meg kéne kérdezni. Tényleg, a busz bérlés elvileg fel lett jelentve. Elsikkadt?

Nem hiszem, hogy a kormányon múlik, úgy emlékszem, megtörtént a feljelentés.
Azzal egyetértek, hogy az ellenzék mai állapotában hasznos idióta számunkra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés