Büszke vagyok, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a világ egyik legismertebb politikusa

2022. május 24. 11:48

Skrabski Fruzsina
Facebook
Kormányzását, kampányát tanulni jönnek ide a világ minden tájáról.

„Az eddig Orbán-kormányok az én szemüvegemen keresztül. Leírok néhány fantasztikus dolgot, ami az elmúlt 12 évben történt. Vannak területek, amiket közelebbről ismerek és hatalmas fejlődéseket éltek át, az elmúlt 12 évben:

– Filmkészítés. A régi belterjes és nagyon drága filmpályázati rendszer felbomlott és elindult a Magyar Mecenatúra Program, amit a Nemzeti Filmintézet vett át. Rengetegen kaptak lehetőséget, hogy dokumentumfilmet, kisjátékfilmet, sorozatokat készítsenek. A döntések teljesen szakmai és nem politikai alapon születtek, az egész pályázat nyilvános, átlátható és nem pazarló. A játékfilmes fronton hatalmas sikerek: Saul fia, Mindenki vagy az Örök tél.

– Civil élet. A kormány teljes mértékben támogató volt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal kapcsolatban. Sőt összehozta a többi családszervezettel, segített az együttműködésben. Soha nem kért, hogy ezt vagy azt nyilatkozzuk. Soha nem tette szóvá, ha éppen ellenzéki polgármestekkel, híres emberrekkel működtünk együtt, vagy épp kritikát fogalmaztunk meg.

– A családszervezetek közül is egy magyar kuriózum az Egyszülős Központ, sehol a világon nem fordulnak ekkora empátiával az elváltakra, elhagyottakra, özvegyekre és a gyerekeikre. Ráadásul az egyik legkedvesebb és legokosabb nő vezeti: Nagy Anna.

– Egyetemek. Voltam többször a Mathias Corvinus Collegium – MCCben és a Ludovika Collegiumban - egészen elképesztő tudásátadás, modern, szabad. Csoda, hogy a mi bebetonozott egyetemi kultúránkat így fel lehetett rázni! Ezekhez a projektekhez nagy agyak és szervező emberek kellettek, nagy kedvencem Orbán Balázs, aki az egész szellemi atyja.

– De vannak még bőven csodák a MOME, a Brain Bar, Gergely Böszörményi Nagy, aki mindezt megvalósította, mert az ötlet egy dolog, működtetni is kell, folyamatosan újítani.

– Ott vannak a közösségépítő Tranzit konferenciák, Tusványos, de akár a plébániánk közösségi háza is. Még engem is behúztak helyi és értékalapú közösségekbe, pedig meghalni nincs időm.

– Nagyon büszke vagyok a Hungary Helps - Magyarország segítre, Azbej Tristanra – igazán keresztényi, eredeti és hatékony segítség.

– A megújuló országra, a csodaszép Budapestre, a felújított várra, Városligetre, Normafára.

– Kisgyerekes szülőként fantasztikus a sok, szép játszótér – ez magyar sajátosság, külföldön alig találsz játszóteret, az is tömött és koszos.

– Büszke vagyok, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a világ egyik legismertebb politikusa. Kormányzását, kampányát tanulni jönnek ide a világ minden tájáról.

Nagy dolog, hogy bátran kiáll az értékeink, keresztény kultúránk mellett. Mer egyéni utakat választani. Biztonságban érezhetem magam, tudom, hogy a nemzeti érdekeket védi. Hatalmas koponya. Egy kollégája mondta, hogy csak az az élmény, hogy együtt gondolkodhatott vele, életreszóló: olyan stratégiai gondolkodású, éleslátású és közben érdeklődő, nyitott ember, hogy ilyet elképzelni se lehet. Soha nem gondoltam volna, hogy a mi kis, tízmilliós országunk miniszterelnökét személyesen és hosszan méltatja az Egyesült Államok elnöke, sőt példaként tekint rá!”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés