Milliárdosok tüntetnek a gazdagok, vagyis saját maguk megadóztatásáért Davosban

2022. május 24. 7:21
„Adóztassatok meg minket, most!” szlogennel demonstrálnak.

A 24.hu arról ír, hogy a szupergazdagok, vagyis saját maguk megadóztatásáért tüntettek milliárdosok vasárnap a Világgazdasági Fórumnak otthont adó svájci Davosban. Hozzátették: az „Adóztassatok meg minket, most!” szlogennel demonstrálók a szegények és gazdagok között egyre szélesedő szakadékra akarták felhívni a figyelmet. „A Patriotic Millionaires (hazafias milliomosok) nevű csoport felszólította a világ vezetőit, hogy azonnal vessenek ki új adókat a leggazdagabbakra és

enyhítsenek a mindennapi megélhetés költségein”

– írja a Guardian című brit lap. Az Oxfam nevű nemzetközi jótékonysági szervezet becslései szerint az egyenlőtlenség annyira mélyül, hogy 2022-ben 263 millió ember süllyedhet mélyszegénységbe.

„Felháborító, hogy a politikai vezetők azokra figyelnek, akiknek a legtöbbjük van, akik alig tudnak valamit a gazdasági válság valódi hatásairól, és akik közül sokan hírhedten kevés adót fizetnek.

Az egyetlen hiteles végeredménye ennek a konferenciának az lenne, ha azonnal megadóztatnák a leggazdagabbakat”

– mondta el Phil White, volt üzleti tanácsadó, a Patriotic Millionaires brit csoportjának alapítója. Marlene Engelhorn, a BASF német vegyikonszern alapítóinak egyik örököse azt mondta, olyan emberként, aki egész életében élvezte a hatalmas vagyon jelentette előnyöket, pontosan tudja, mennyire nyakatekert a gazdasági rendszer, és nem tud tovább ülni és várni, hogy valaki végre tegyen valamit.

Djaffar Shalchi, multimilliomos dán mérnök és ingatlanfejlesztő szerint a davosi találkozón résztvevő, vagyonnal és hatalommal rendelkező embereknek be kellene látniuk, hogy a kiváltságok, melyeket élveznek és védenek, összeegyeztethetetlenek egy olyan világgal, melyben mindenkinek esélye van egy teljes és sikeres életre.

Fotó: MTI/AP/Keystone/Laurent Gillieron

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak jó milliomosok is!
"„A Patriotic Millionaires (hazafias milliomosok) nevű csoport felszólította a világ vezetőit, hogy azonnal vessenek ki új adókat a leggazdagabbakra és

enyhítsenek a mindennapi megélhetés költségein”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés