Milliárdosok tüntetnek a gazdagok, vagyis saját maguk megadóztatásáért Davosban

2022. május 24. 07:21

„Adóztassatok meg minket, most!” szlogennel demonstrálnak.

2022. május 24. 07:21
null

A 24.hu arról ír, hogy a szupergazdagok, vagyis saját maguk megadóztatásáért tüntettek milliárdosok vasárnap a Világgazdasági Fórumnak otthont adó svájci Davosban. Hozzátették: az „Adóztassatok meg minket, most!” szlogennel demonstrálók a szegények és gazdagok között egyre szélesedő szakadékra akarták felhívni a figyelmet. „A Patriotic Millionaires (hazafias milliomosok) nevű csoport felszólította a világ vezetőit, hogy azonnal vessenek ki új adókat a leggazdagabbakra és

– írja a Guardian című brit lap. Az Oxfam nevű nemzetközi jótékonysági szervezet becslései szerint az egyenlőtlenség annyira mélyül, hogy 2022-ben 263 millió ember süllyedhet mélyszegénységbe.

„Felháborító, hogy a politikai vezetők azokra figyelnek, akiknek a legtöbbjük van, akik alig tudnak valamit a gazdasági válság valódi hatásairól, és akik közül sokan hírhedten kevés adót fizetnek.

– mondta el Phil White, volt üzleti tanácsadó, a Patriotic Millionaires brit csoportjának alapítója. Marlene Engelhorn, a BASF német vegyikonszern alapítóinak egyik örököse azt mondta, olyan emberként, aki egész életében élvezte a hatalmas vagyon jelentette előnyöket, pontosan tudja, mennyire nyakatekert a gazdasági rendszer, és nem tud tovább ülni és várni, hogy valaki végre tegyen valamit.

Djaffar Shalchi, multimilliomos dán mérnök és ingatlanfejlesztő szerint a davosi találkozón résztvevő, vagyonnal és hatalommal rendelkező embereknek be kellene látniuk, hogy a kiváltságok, melyeket élveznek és védenek, összeegyeztethetetlenek egy olyan világgal, melyben mindenkinek esélye van egy teljes és sikeres életre.

Fotó: MTI/AP/Keystone/Laurent Gillieron

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2022. május 25. 11:03
Mi lenne, ha nem csinálnának egy olyan háborút európában, ami az egyébként is az ő katasztrófális gazdaságpolitikájuk miatt száguldó energiaárakat és inflációt feldobja az egekbe úgy hogy senki meg sem meri jósolni mi lesz a vége? Gazdaságokat lehetne megmenteni az összeomlástól, vállakozásokat a csődbemeneteltől, tömegeket az elszegényedéstől.. Nem olyan bonyolult ez. Mondjuk ha felállva tapsoljátok meg a Zelenszkij-cirkuszt, úgy nehéz lesz beinteni a háborús gépezetnek.
Leo3
2022. május 25. 09:52
Hát, ha annyira jót akarnak tenni, akkor megtennék maguktól is...pl, eljöhetnének kelet-Európába (akár hozzánk is) és vehetnének minden embernek egy házat/lakást! Semmi sem tart vissza senkit a jótékonykodásban! Hajrá! Tegyék meg!
C.Dömötör
2022. május 24. 20:01
De a környezetvédelem nagyon fontos: https://twitter.com/RRajewitz/status/1528967311323021314 Így érkeztek. S így: https://twitter.com/AndrewLawton/status/1528433718867636225 Csupa kisautó, alig fogyasztanak.
Málaga21
2022. május 24. 19:36
Nem azért tüntetnek, hogy őket jobban megadóztassák, hiszen most sincs semmi akadálya, hogy bármely célra odaadják a pénzüket, hanem azért, hogy más gazdagoktól elvegye az állam amijük van, és olyan célokra költse, amik nekik fontosak. Nem lepődnék meg, ha gyuri bá felsejlene a háttérben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik