Kissinger: Ukrajnának területi engedményeket kell tennie Oroszország felé

2022. május 24. 12:38
Az egykori amerikai külügyminiszter szerint Oroszország 400 éven át Európa nélkülözhetetlen része, és az európai erőegyensúly garanciája volt.

Henry Kissinger veterán amerikai diplomata felszólította a Nyugatot, hogy ne próbáljon megsemmisítő vereséget mérni az orosz erőkre Ukrajnában, és arra figyelmeztetett, hogy ez katasztrofális következményekkel járna Európa hosszú távú stabilitására nézve – szemlézte a Telegraph cikkét a Neokohn.

Nem szabad hagyni, hogy a háború sokáig elhúzódjon

A volt amerikai külügyminiszter és az USA és Kína közötti hidegháborús közeledés megteremtője egy davosi találkozón elmondta, hogy

végzetes lenne, ha a Nyugat belemerülne a pillanatnyi hangulatba, és elfelejtené Oroszország szerepét az európai erőegyensúlyban.

Kissinger szerint nem szabad hagyni, hogy a háború sokáig elhúzódjon és fontolóra kell venni, hogy a Nyugat szólítsa fel, és kényszerítse Ukrajnát, hogy olyan feltételek mellett kezdjen tárgyalni, amelyek nagyon messze elmaradnak a jelenlegi háborús céljaitól.

„A tárgyalásoknak a következő két hónapban meg kell kezdődniük, mielőtt ez olyan felfordulást és feszültséget okoz, amelyet nem lesz könnyű leküzdeni. Ideális esetben a választóvonalnak a status quo ante-hoz való visszatérésnek kellene lennie. A háború folytatása ezen a ponton túl már nem Ukrajna szabadságáról szólna, hanem egy új háborút indítana maga Oroszország ellen” – mondta Kissinger.

Oroszország, mint az európai erőegyensúly garanciája

A Világgazdasági Fórumon Kissinger azt is elmondta, hogy Oroszország 400 éven át Európa nélkülözhetetlen része, és kritikus időszakokban az európai erőegyensúly garanciája volt.

Az európai vezetőknek nem szabad szem elől téveszteniük a hosszabb távú kapcsolatot,

és nem szabad megkockáztatniuk, hogy Oroszországot állandó szövetségre kényszerítsék Kínával. „Remélem, az ukránok hősiességéhez bölcsesség is társul” – mondta, hozzátéve híres reálpolitikai érzékével, hogy az ország számára a megfelelő szerep inkább a semleges ütközőállam lenne.

Kissinger megjegyzései annak az egyre erősödő jelei közepette hangzottak el, hogy az Oroszország elleni nyugati koalíció az élelmiszer- és energiaválság elmélyülésével egyre inkább repedezik, mivel a szankciók elérhették határaikat.

Fotó: John MACDOUGALL / AFP 

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valószínűleg egyedül neki több esze van, mint az egész amerikai kormánynak.

:-) Biden mond mást, mint Kissinger:-)

A logikád szerint Biden a vén hülye:-)

Elenszkij, helyesen . Olodimir.
Betiltották a V és Z betűt.
Tehát egyetértesz megallapitassal:-)))))

Csak áttételesen beszél területi engedményekről.

Tartok tőle, hogy különvélemény marad.

Van amikor a látszat csal: a kilencvenkilenc éves, mára igen lelessult és szinte mumifikálódott Kissinger véleményét érdemes meghallgatni, közelebb húzódni hozzá és rászánni az időt. Amit mond, az első felelős nyugati politikusi gondolat a haáború során. Az évek elmúltak, de van valami amit a mai fiatalabb kollégái nem tudnak: ez a stratégiai gondolkodás, egy pillanatyni döntés emberöltő múlva gyakorolt hatásának felmérése. Ezt látja a vén róka, ettől borzadt el...

Kell egy hatalmi egyensúly az erőre kapó Negyedik Birodalommal szemben.

Zelinszkij győzelemről, az oroszok gerincének megtöréséről beszél. Ez lenne az ajánlata?

Kissinger ez már évtizedekkel korábban is elmondta.

https://www.henryakissinger.co..

Jó! De falra hányt borsó lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés