Amikor kitört a délszláv háború, a politikát teljesen lekötötte a médiaháború

2022. május 24. 17:56

Ja, ezt csak a háborús veszélyhelyzethez fűzöm hozzá lábjegyzetként.

2022. május 24. 17:56
null
Hont András
Hont András
Facebook

„1991 júniusában kitört a délszláv háború, amelyről akkor még nem lehetett tudni, hogy délszláv háborúként lesz ismert, és évekig el fog húzódni. A harcok olykor igen közel zajlottak a magyar határhoz, több tízezer magyar hadköteles férfit és a több százezres délvidéki magyarságot érintette a háború, Magyarország pedig fegyverszállítóként is belekeveredett a konfliktusba.

A kilencvenes évek elején általános recesszió köszöntött be az európai gazdaságban, az átalakuló volt szocialista országokat – így hazánkat – pénzügyi-strukturális-szociális krízis sújtotta. Magyarország a második legerősebb katonai tömbnek már nem, a legerősebbnek még nem volt tagja, a politikát viszont teljesen lekötötte a médiaháború.

Ja, ezt csak a háborús veszélyhelyzethez fűzöm hozzá lábjegyzetként.”

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. május 25. 08:53
A délszláv háború egy pillanatig sem fenyegetett azzal, hogy világháborúvá eszkalálódik. Mondjuk, ez ellen most nem sokat tehet a magyar kormány, vészhelyzet ide vagy oda.
Takagi
2022. május 24. 20:31
Van agya és bátorsága.
Hannibal
2022. május 24. 19:20
Kivéve Raffay Ernőt, akinek köszönhetően a horvátok meg tudták védeni magukat... Sajnos azt a lehetőséget a Délvidék helyzetének rendezésére elpuskáztuk, de az ország gazdasági csődben volt, és sajnos arra éppen nem volt energia. A jelen helyzet más. Magyarország relative jól áll, stabil kormánnyal. Ráadásul nem az atomhatalom oroszok tartanak túszként magyar lakosságot, hanem éppen az ellenfelük. Semmi érdekünk az ukránok mellé állni, aki mellé meg önérdekből érdemes lenne állni, oda meg nem lehet.
Amerigo
2022. május 24. 18:29
Bangyi szorgalmasan viszi be a jobb-egyeneseket a balnak. Pedig nem neres, viszont látszólag élvezi a moslékoldal döglődését. Ma már nem iszom kávét. Viszont ha lehet kérnem Bandi, holnap nyomjál korábban egy posztot! Kikészítem az ír kávéhoz a whiskyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik