Megmutatták az oroszok, mekkora kráter marad a „Sátán 2.” nevű szuperrakétájuk után

2022. május 23. 18:22
„Csak azt tudom tanácsolni az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal” – üzente az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője.

Dmitrij Rogozin, az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője egy videóval prezentálta, hogy mekkora pusztítást tud véghez vinni a szuperrakétájuk. A videón az látható, hogy mekkora kráter marad a becsapódás után – számolt be a szeretlekmagyarorszag.hu.

A Telegramoon közzétett poszt leírása szerint a felvétel Kamcsatkán készült, ahol egy „Sátán 2.-nek” keresztelt Szarmat RS–28 nevű interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelése után mutatják meg a fegyver erejét.

Rozogin megjegyezte, hogy ha nukleáris töltettel lenne felszerelve a rakéta, akkor a videón látható tölcsér és környezete is radioaktív lenne. Kiemelte, nem csak ezzel az egy rakétával rendelkeznek, ugyanis nemsokára ötven hasonló eszközt állítanak hadrendbe.

„Csak azt tudom tanácsolni az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal” – üzente.

Az orosz állami tévében korábban arról értekeztek, hogy egyetlen Szarmat rakéta is képes lenne elpusztítani Nagy-Britanniát. Emellett szóba került az is, hogy egy harmadik világháború esetén melyik európai nagyvárost hány másodperc alatt érnék el a Kalinyingrádból indított atomrakéták. A műsorban egy térképen is bemutatták, hogy Berlint 106, Párizst 200, Londont pedig 202 másodperc alatt érnék el a rakéták.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 168 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Annak a fele ugye 20.000 - tehát egy Sáti a föld kerekén gyakorlatilag mindenhova el tud vinni 10-15 robbanófejet."

A hatótávolsága jóval nagyobb, A pláne eben a rakétában az, hogy az adott célra bármerre elküldhetik, mivelhogy a Föld gömbölyű. Ha úgy tetszik akkor a déli sarkon keresztül, vagy a északi sarkon keresztül. Szóval az, hogy az adott ország rakétaelhárító rendszere nem tudja, milyen irányból érkezik. Ezt olvastam ki az orosz forrásokól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés