Fizetni fog az Index tartalmaiért a Google

2022. május 23. 19:00

Az Indamediával, az Index és a Velvet tulajdonosával is megegyezett az internetes világcég arról, hogy ezentúl fizetni fog a tartalmai megjelenítéséért.

2022. május 23. 19:00
null

Az Indamedia cégcsoport a Google-lel kötött megállapodása értelmében előnézetként megjelenítheti a médiavállalat portfóliójába tartozó kiadványok tartalmait – számolt be az Indamedia a fejleményről egy, az Index.hu-n megjelent közleményben.

Mint azt felidézték, 2021. június 1-jétől hatályos az a szerzői jogi szabályozás azon módosítása, amely a vonatkozó uniós irányelveknek megfelelően az internetes tartalmakat is érintő, a korábbiaknál szigorúbb szabályozást ír elő szerzői jogi kérdésekben, például azt, hogy néhány szabad használatú kivételen felül (például linkek és nagyon rövid részletek) hozzájáruláshoz köti az online kiadók híreinek, tartalmainak üzleti célra való átvételét. Ez a Google hírszolgáltatási tevékenységét is érinti.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2022. május 24. 11:37
Akkor a telexnek megérte kilépni:-DDD Egye meg őket a fene.
Ben Jeremiah
2022. május 24. 05:55
Vörös Segély. Nincs új a nap alatt.
Dr. Greta Grünberg
2022. május 23. 21:23
A KESMA-nak kellene fizetnie a Google számára, ez volna etikus és igazságos. De nem a magyar adófizetőktől beszedett pénzt.
NeMá
2022. május 23. 21:16
Google becsicskult a Fidesznek? Mer Telex szerint Index az Mészárosé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik