Brit minisztérium: az oroszok három hónap alatt annyi embert veszítettek, mint Afganisztánban kilenc év alatt

2022. május 23. 9:01
A magas halálozási ráta okai között elsősorban a rossz taktikát és a korlátozott légi támogatást említik.

Annyi orosz katona halt meg az Ukrajna ellen indított háború első három hónapjában, mint amennyit a szovjet hadsereg veszített az afganisztáni háború kilenc éve alatt – számolt be a 24.hu a brit védelmi minisztérium hétfő reggeli jelentésére hivatkozva. Azt írják: a magas halálozási ráta okai

a rossz taktika, a korlátozott légi támogatás, a rugalmasság hiánya, és az a fajta hozzáállás, amely elősegíti a hibák megismétlődését.

Hozzátették, hogy ez a folyamat most a Donbászban is folytatódik. Előrejelzésük szerint ahogy tovább növekednek majd a veszteségek, az orosz közvélemény is egyre elégedetlenebb lehet a háború eredményeivel kapcsolatban.

Nyitókép: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / AFP

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk az sajátos, amikor egy ELVILEG orosz-ukrán háborúról a BRIT védelmi minisztérium tudósít folyamatosan... az a brit minisztérium, amely ÖNTI A FEGYVEREKET, AZ INFORMÁCIÓT stb. az ukrán félnek... és aztán az általuk közölttek kerülnek a címlapra - még egy mandineren is.

Szép új világ... (és ha ezt valaki meg meri jegyezni, akkor minimum oroszimádó Putyin-pincsi lesz az őrjöngő mainstream ítéletében...)

A katonaéletek pazarlása történelmileg bizonyított:
A szovjet – német veszteség arányokat, mint cseppben a tengert, mutatják a következők:

A német 11. páncélos hadosztály, a megindulása utáni napokban, 1941. június 22 és július 3 között elveszítette 6%-át az állományának. (923 katonát, ebből 333-at helyrehozhatatlanul, akik elestek.)
Ezen az áron a hadosztály kétszáz kilométert nyomult előre miközben találkozott a szovjet 10. és a 43. páncéloshadosztállyal, a 228. lövészhadosztállyal, a 109. és a 213. gépesített lövészhadosztállyal és az 57. páncélos hadosztály 114. páncélos ezredével. Majd továbbnyomult.
Ezen összetűzések közben a szovjet egységek elvesztették személyzetük 60-70%-át.

Mindezt úgy, hogy a támadás általában több veszteséggel jár, mint a védekezés, és normálisan háromszor akkora erő is kell hozzá a siker reményében.
(Forrás: Mark Solonin: June, 1941, Final Diagnosis, Moscow, 2013.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés