Az ukrán hírszerzés állítja: merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

2022. május 23. 20:50
Kirillo Budanov szerint az orosz elnök rákos, sőt más betegségekben is szenved, illetve nagyon rossz pszichés és fizikai állapotban van.

Az ukrán titkosszolgálatok állítják, rögtön az orosz-ukrán háború kirobbanása után merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin ellen – írja a Blikk. A merényletről szóló híreket a Kreml még nem erősítette meg.

Kirillo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerzés vezetője állítja, egy, a Kaukázus térségében kiképzett különítmény próbálta meg likvidálni az orosz elnököt.

„A nyilvánosság erről az eseményről semmit sem tudhat, de megtörtént” – idézte hétfőn Budanovot a Pravda ukrán híroldal. A tiszt egyéb részleteket nem hozott nyilvánosságra a támadásról, Oroszország pedig nem kommentálta a híreket.

Korábban is állított meglepő dolgokat Budanov

Korábban Budanov azt állította, hogy Putyin eltávolítása érdekében puccs szerveződik Oroszországban. A hírszerzés vezetője a televízióban azt is kijelentette, hogy az orosz elnök rákos és más betegségekben is szenved, illetve nagyon rossz pszichés és fizikai állapotban van.

Az említett pletykák a 69 éves orosz elnök egészségi állapotáról évek óta megjelennek a hírekben. Áprilisban a Projekt nevű, a Kreml által betiltott orosz oknyomozó újság arról cikkezett, hogy Putyint négy év alatt 35 alkalommal keresett fel egy pajzsmirigyrák-specialistát.

Oroszország nem nyerhet a háborúban a vezérőrnagy szerint

Budanov a Wall Street Journalnak is adott egy interjút, amelyben kifejtette, Putyin „zsákutcába” jutott az Ukrajna ellen indított háborúval. „Nem tudja megállítani a háborút, és nem tudja megnyerni. Objektív okokból nem nyerhet. És hogy ezt ne kelljen elismernie, folytatja inkább. Oroszország egyáltalán nem az a fajta erős és legyőzhetetlen állam, mint amilyennek ábrázolni akarta. Csodálkozom az oroszok butaságán” – jegyezte meg.

Nyitókép: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Putyin már legalább háromszor meghalt idén.

"Bérletet már nem vennék a helyében."

Meg tartós tejet. :D

Putyin egyébként hasonló gyakorisággal hal meg, mint ahányszor a Patás itthon szokott bukni. Másrészt ha a libsik jövőlátása valami esemény folytán nem javult rengeteget az elmúlt hónapok során, akkor az oroszok pont úgy fognak veszíteni és összeomlani, ahogyan az egyesült ellenzék nyert nálunk.

Kizárt, akkor már szétszaggatta volna az ukrán védelmi vonalakat!

1500 kilométerről célba vette egy ukrán mesterlövész, de nem talált.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés