Moszkva: Elkerülhetetlen a hadbíróság az Azovsztal védői számára

2022. május 21. 15:01
A de facto Donyecki Népköztársaság vezetője szerint ezeknek a katonáknak a kezén „sok-sok civil” vére szárad.

Mint arról mi is beszámoltunk, péntek este feladták az Azovsztalt az ukrán védők. Ennek megfelelően Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az acélmű és Mariupol város teljes „felszabadításáról” tett jelentést Vlagyimir Putyin elnöknek – jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője péntek este. A

Gyenyisz Pusilin, a de facto Donyecki Népköztársaság vezetője arról beszélt, hogy az Ukrán Fegyveres Erők tagjai retorziókra is számíthatnak. Mint fogalmazott, az Avosztalban tartózkodó katonáknak a kezén „sok-sok civil”, Mariupol és más városok és régiók lakosainak vére szárad.

Ezért úgy gondolom, hogy itt elkerülhetetlen a bíróság. Úgy gondolom, hogy helyre kell állítani az igazságosságot. A hétköznapi emberek, a társadalom és valószínűleg a világközösség épeszű része is ezt kéri”

idézi Pusilint az Index. 

Fotó: Alexey Kudenko / Sputnik / AFP

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De hát... Kijev (és az egész nyugati propaganda-úthenger) azt harsogta, hogy EVAKUÁLÁS... hogy fogolycsere... hogy harcolnak majd tovább a hősök...

Hozzátok tényleg újbeszél-magyar szótár kell...

"Kvázi el lett foglalva egy acélmű."
Akarod mondani: elesett Mariupol, egy kulcsfontosságú város.

"Persze, akasztófára velük.
Hisz a hazájukat védték."
Akarod mondani: hosszú évek óta terrorizálják, zaklatják, erőszakolják, felgyújtják, lövöldözik a honfitársaikat és pofátlanul fenyegetik a szomszédaikat, és most végre pofán lettek cseszve ezért.
Akasztófa?...hm... én tényleg nem kívánom senki halálát, szerintem Szibéria is megteszi... de majd eldöntik azok, akiket hosszú évekig vegzáltak.

Itt olvastam egy mandi kommentben: aki kitépi a szőrt a medve seggéből, ne csodálkozzon, ha széttépik.
Hogy konkrétan a civilekre ki lőtt...na az egy jó kérdés. (nem, csillagom, ez messze nem egyértelmű, talán sosem tudjuk meg)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés