Példátlan globális éhínségre figyelmeztet a német külügyminiszter

2022. május 20. 22:24
A német kormány szerint Oroszország Ukrajnában – amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője – akadályozza 20 millió tonna gabona kivitelét – számol be az Infostart.

Oroszország nemcsak tankokkal, rakétákkal és bombákkal folytatja brutális háborúját Ukrajnában, hanem fegyverként használja az ukrajnai gabonaexport blokádját is a német külügyminiszter szerint – számol be az Infostart. Annalena Baerbock az ENSZ-ben tartott konferencián hangsúlyozta, az ukrán kikötők blokádjával, az ukrán silók, az utak, a vasutak és különösen az ukrán parasztok termőföldjeinek lerombolásával Oroszország gabonaháborút is folytat. Ez pedig fenyegető éhínséget, globális élelmiszerkrízist válthat ki.
A miniszter szerint olyan világméretű válság fenyeget, amelyhez hasonlóra eddig még nem volt példa. A német kormány szerint Oroszország Ukrajnában – amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője – akadályozza 20 millió tonna gabona kivitelét mindenekelőtt Észak-Afrika és Ázsia irányába. Ennek legnagyobb része Odessza kikötőjében van.

(Fotó: Annalena Baerbock német külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos berlini tanácskozásának második napján, 2022. május 15-én.MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Basszátok meg németek, de ide ne gyertek se melegedni, se zabálni.

Az USA pont ennyi, 20 millió tonna gabonát akár kimenteni Ukrajnából. Lehet, hogy ez ugyanaz a mennyiség?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés