Már tíz országban megjelent a majomhimlő

2022. május 20. 11:25

Rohamosan nő az esetszám, a szakértők közben figyelmeztetik a meleg és biszexuális férfiakat, hogy figyeljenek a szokatlan kiütésekre.

2022. május 20. 11:25
null

Tíz országban ütötte fel a fejét a majomhimlő. Mint ahogy arról lapunk csütörtökön beszámolt,

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége figyelmeztette a „meleg és biszexuális férfiakat”, hogy figyeljenek a szokatlan kiütésekre vagy elváltozásokra, és ilyen esetben haladéktalanul forduljanak orvoshoz.

Az érintett országok a következők: Portugália, Egyesült Királyság, Spanyolország, Kanada, Belgium, Olaszország, Ausztrália, Egyesült Államok, Svédország, Franciaország. Eddig összesen 57 esetet regisztráltak, valamint 63 feltételezett esetet azonosítottak. Összesen 120 esetről van tudomás a cikkünk írásáig.

A jelenlegi majomhimlő járvány első ismert esetét 2022. május 7-én észlelték Londonban egy Nigériából beutazott személynél. A május 7-ét követő napokban és hetekben egyre több országból jelentettek eseteket, ami a majomhimlőtől nem tipikus. A járvány kitörése a nyugat-afrikai kládot érinti, amelynek halálozási aránya vélhetően 1%.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. május 23. 18:33
Az LMBTQI és az állatokat szerető közösség szeretetnyelvét ilyen megbélyegző és dehonesztáló kontextusba helyezni szembe megy az európai értékekkel. A brüsszeli elitnek hogy nem szúr szemet, hogy mit művelnek a szavakkal a keleti végeken?
Crusader
2022. május 21. 13:50
De miért basznak majmokkal a négerek? És a buzik miért a szaros végbélre gerjednek?
DE JÓ
2022. május 20. 22:52
A bölcsészek paradicsomában nem a tudás és keresztény etikai alapú kultúránk terjed Afrika felé, hanem a fekete-afrikai iszlám, a betegségek és a szociális problémák árasztják el a Európát, meg a Nyugatot. Gratulálok liberálisok!
Muki46
2022. május 20. 21:43
Mi az a "nyugat afrikai klád"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik