Karácsony: Bringás forradalom zajlik Budapesten

2022. május 20. 14:47

„Nem jelentettem be, hogy a Lánchidat lezárjuk”, de felmerült az a szakmai javaslat, hogy a hídon buszsáv legyen – tette hozzá.

2022. május 20. 14:47
null

Igazi bringás forradalom van Budapesten, egyre többen választják a kerékpárral közlekedést – mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.

A főpolgármester a Mol Bubi közbringarendszer egy évvel ezelőtti megújulása és a hálózat újbudai bővülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy

a koronavírus-járvány idején sokan kezdték el használni a kerékpárjukat, ami – úgy tűnik – tartós változást hozott a közlekedésben.

A megújult Mol Bubi nagyon nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen közlekednek Budapesten kerékpárral - tette hozzá.

Kérdezz-felelek

A sajtótájékoztató után több témában is tettek fel kérdéseket Karácsony Gergelynek, aki ezekre válaszolva azt mondta:

A mostani rendszerben az önkormányzatok nem tudnak hitelt felvenni olyan beruházásokhoz sem, amelyek megtérülnek. Főpolgármestersége alatt a kormány a fővárosi önkormányzat semmilyen hitelkérelmét nem támogatta még, holott a rendszer működne, ha „valamilyen átlátható és nem politikai célzatú szempontrendszer alapján döntenének” – tette hozzá.

A Lánchíd majdani, felújítás utáni forgalmával kapcsolatban a főpolgármester közölte, az ügyben a nyáron elindul egy társadalmi párbeszéd.

– idézte fel, kiemelve: a kérdésben még nem született döntés, mindenki szempontját figyelembe veszik majd.

A pesti alsó rakpart forgalmáról fontos vita bontakozott ki, amely arról szól, „hogyan tudunk egy élhetőbb, szerethetőbb és zöldebb Budapestet csinálni” – fogalmazott. Idejétmúlt hozzáállás, hogy egy történelmi belvárosban „a várost átszelő autópályák” vannak – jelentette ki. Minden változás okkal okoz félelmet és indulatot különböző társadalmi csoportokban, de ezt a vitát nem lehet megspórolni – mondta Karácsony Gergely.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőkép

Kapcsolódó cikkek

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. június 24. 13:32
bassza meg az összes gyökér aki erre a mocskos lusta seggnyaló gyökérre szavazott normális városból egy szutyok lett
Nabakker
2022. június 24. 12:54
Jééé majom! Jééé tud biciklizni! Ja nem. Nem tud biciklizni. sem
Vallasz Vilmos
2022. május 23. 09:15
A forradalmárok eltakarodhatnának a járdáról és a zebráról. Ezeken a helyeken tolni lehet a kerékpárt. A forradalmárok már odáig fajultak, hogy a járdán rád csengetnek, hogy állj odébb, mert nem tud szabálytalanul elhajtani melletted. Egy biztos, ezek a forradalmárok megtanulják, hogy nagyon jól meg lehet úszni a közlekedési szabályok teljes ignorálásával is. Mi lesz/van amikor autóval közlekednek?
bb2
2022. május 21. 18:10
A budapestiekben van a hiba: Azt követelnék a baloldali Karácsonytól, hogy az utak jobboldalán vezessen, és tartsa be a jobbkéz szabályt ! Ez nála ugyanolyan lehetetlen, mint angulul beszélni. Pedig annyit már megtanult, hogy: NIX DÁJCS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik