Santorum: Magyarország bátran szólal fel az igazság oldalán

2022. május 19. 16:42

A volt amerikai szenátor, elnökjelölt, republikánus politikus hazánkat emelte ki követendő példaként a jobboldal számára világszerte.

2022. május 19. 16:42
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Rick Santorum beszédét a CPAC Hungary-n azzal kezdte, hogy Magyarország a hagyományos értékek helyreállításáért zajló harc központján van. Magyarországot jól megnézte nemrég feleségével, és értékelte, hogy minden településen templomok vannak. Ez azt mutatja, hogy több pénzt költöttek a templomokra, mint várakra: tehát a mennyei királyságra figyeltek, ne ma földire. Szent István szobra előtt állva a Bazilikában arra gondolt, hogy

kiépítette a keresztény királyságot, szem előtt tartva alattvalóinak lelki üdvösségét. 

Az egyház a nyugati civilizáció alapja. A nyugat viszont most gonosz dologként tekint erre és a családra, amit szocialista utópiával kell lecserélni. „És nyernek, nem csak Európában, de az USA-ban és a nyugaton”. Az igazságot saját igazságukra cserélik, a házasságot, nemet és szexet új definíciókkal látják el, és el akarják venni a szülő jogát, hogy neveljék gyermekeiket. A baloldali média pedig eltitkolja ezeket a törekvéseket, és megfojtja az ellenállókat. Ezért köszöni a CPAC magyarországi szervezőinek, hogy „bátran emlékeztetik a kontinenst Istenre, hazára és családra”.

A történelem kezdete óta keressük helyünket a világban. Most viszont a nyugaton új istent, az egó istenét imádják. A gazdasági siker büszkeséghez vezezett, és azt hittük, hogy mi vagyunk isten. Saját morális kódunk alapján akarunk élni. Annyira saját élvezetünkre figyelünk, hogy a házasságot a szabadság korlátozásaként látjuk, a gyermeket pedig betegségként, mely korlátoz. Mi pedig mint a birkák, támogatjuk ezt.

Az eredmény borzasztó a fiatalok számára.

– ez ma Amerika.

Minden vezető, aki erre rámutat, és aki a bibliai igazsághoz való visszatérést javasolja, azt az elit támadja, mint a magyar miniszterelnökök. Nem ez az első alkalom, hogy a pogányok le akarják törni a kereszténységet Európában, de most nagyon jól állnak sajnos. A templomok konganak, a jobboldalt marginalizálják, és az egyházi vezetők is félnek. Ez a nyugat elmúlt évtizedekben zajló morális zuhanásának eredménye. Kelet-Európa azért áll ellen, mert a vasfüggöny mögé ez nem ért el, és most döntést hozhat, hogy ehhez akar-e csatlakozni, vagy saját ösvényt keres. Magyarország és a szláv országok többsége utóbbit választja. Szent II. János Pál pápa inspirálta hazánkat és más országokat erre – fogalmazott Santorum.

Santorum többször találkozott II. János Pállal, egy alkalommal a Vatikánban. A pápa az első sorba kérte a misén Santorumot, majd közölte vele később, hogy „fontos ember”. Santorum úgy gondolta, szenátori pozíciója ellenére nem az, és tiltakozott: de a pápa rámutatott három gyermekére és terhes feleségére, és megismételte: „fontos ember”. A pápa felismerte, hogy az apaság fontos, és hogy a politikusoknak fontos, hogy gyermekük legyen. Ma Amerikában minden gyereknek van okostelefonja, de csak felük ismeri az apját. A gyermekek depressziósabbak és jobban össze vannak zavarva, mint valaha. Ezért

Orbán 12 pontos tervet mondott el, melyekkel Santorum egyetért. Orbán arról beszélt, hogy hinni kell, és Santorum ezzel erősen egyetért. Olvasni kell a Bibliát, nem kevesebbet, mint más könyveket.

Santorum is misére jár és áldoz. Néhány generáció múlva még a saját leszármazottjaink sem fognak emlékezni a nevünkre. Az egyetlen maradandó dolog, ha Istennel együttműködve egy halhatatlan lelket hozunk létre. Ezért házasodjunk és vállaljunk gyermeket! – figyelmeztetett a politikus, hozzátéve, hogy ezt persze a magyarok tudják. Sajnos sok jobboldali ember gyermeke is baloldali, mert szüleik nem védték meg őket a nyugati kultúrában tomboló gonoszságok elől. A baloldal nem vállal gyermekeket, ezért a mi gyermekeinket veszi el. Semmi sem állítja meg őket, hogy megfertőzze őket.

és olyan környezetet teremt, ahol Isten és a család fontos értékek – véli a politikus.

A hazafiasság Santorum szerint rossz szó a baloldalon, de a nemzet a közös értékekre épül. Az emberek keresik a kapcsolatot másokkal, nagyobb dolgokban akarnak részt venni. Egy országnak kötelessége, hogy támogassa ezeket az értékeket egy plurális, szabad légkörben. Amerika elvesztette a nyugati civilizáció értékeit, mert Santorum nemzedéke elbukott a kritikus pillanatban. Egy ország nemzeti identitás nélkül, gyermekek nélkül, hazafiságtól mentesen esélytelenül áll bármilyen konfliktus előtt. A magyar konzervatívok küzdenek és nyernek, és ezért tiszteletet érdemelnek. A magyaroknak és a lengyeleknek nem csak védekezniük kell, támadniuk kell, hogy megmentsék Európát. 

Néhány nemzedék mások küzdelmének gyümölcseit élvezik. Ez a nemzedék nem lesz ilyen. Ennek a nemzedéknek nagy feladata van a küzdelem terén, de ez áldás is.

Ehhez kell Isten áldása, bölcsesség, és a siker sem marad el ebben a nagy feladatban – zárta beszédét Santorum. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2022. május 20. 09:04
Csak nekem furcsa, hogy egy ekkora konzervatív rendezvényen gazdaságpolitikáról még nem esett szó?
hunnia
2022. május 19. 20:26
Minden településen templom van, de sajnos Balaton környékén vasárnap 5 településen vasárnap csak egyben van mise. Sajnos nincs elég templomban járó hívő, és nincs elég pap.
mokány
2022. május 19. 19:31
Hungary is the last stand of democracy on the Earth .
budapesti
2022. május 19. 18:54
"A baloldal nem vállal gyermekeket, ezért a mi gyermekeinket veszi el." És a módszer: "Ma Amerikában minden gyereknek van okostelefonja, de csak felük ismeri az apját. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik